ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελλείψεις κλιματιστικών στα δικαστήρια

«Λουκέτο» στα δικαστήρια λόγω καύσωνα ζητούν οι δικαστές

Οι δυο δικαστές επισημαίνουν την έλλειψη κλιματιστικών σε πολλά δικαστήρια της χώρας, αλλά και τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών φορέων για αποφυγή μετακινήσεων το επόμενο 48ώρο.
dikastirio

Λόγω του επικείμενου κύματος καύσωνα να μην λειτουργήσουν τα δικαστήρια της χώρας αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, 29 και 30 Ιουνίου 2917, ζητούν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Ειδικότερα, η Εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης υπέβαλαν μέσω facebook αίτημα αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων λόγω «ακραίων καιρικών συνθηκών», δηλαδή του «επικείμενου πρωτοφανούς κύματος καύσωνα».

Οι δυο δικαστές επισημαίνουν την έλλειψη κλιματιστικών σε πολλά δικαστήρια της χώρας, αλλά και τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών φορέων για αποφυγή μετακινήσεων το επόμενο 48ώρο.

Αναλυτικότερα, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν:

«Από καιρό έχουμε επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικές και λειτουργικές υποδομές των δικαστηρίων της χώρας (έλλειψη κλιματισμού σε πολλά δικαστήρια).

Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω γεγονός, τις επικείμενες, περαιτέρω, ακραίες καιρικές συνθήκες για τη χώρα μας (επικείμενου πρωτοφανούς κύματος καύσωνα), καθώς και των συνεχών συστάσεων τις τελευταίες ημέρες για αποφυγή των μετακινήσεων και δεδομένου ότι καθημερινά από τα δικαστήρια της χώρας διέρχεται πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, θεωρούμε ότι επιβάλλεται επειγόντως η άμεση λήψη απόφασης εκ μέρους των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της πολιτείας περί αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων για τις ημέρες Πέμπτη 29-6 και Παρασκευή 30-6 προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών και όλων των παραγόντων των δικών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.