• Έκρηξη σε λεωφορείο στο Παρίσι

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα!

makaronia

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
500ml φυτική κρέμα μαγειρικής
200 γρ. Φρέσκα μανιτάρια ή 1 κουτί κονσερβοποιημένα
1 φλ. λευκό κρασί
1 πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
Λίγο μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, επίσης καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρατάμε ολόκληρο. Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι, για να βράσουμε τα μακαρόνια. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μια δυο φορές. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον έντονο αφρό που βγάζουν τα ζυμαρικά όταν βράζουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει η συσκευασία που αγοράσαμε. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, ετοιμάζουμε την άσπρη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε λίγο και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και όταν ξανθίνει το κρεμμύδι και μαραθούν σωστά οι πιπεριές, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τον μαϊντανό, το αλάτι, πιπερι και το μοσχοκάρυδο. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την φυτική κρέμα και αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις, μέχρι να πήξει λίγο. Αν την θέλουμε πιο κρεμώδη, μπορούμε να διαλύσουμε 1 κ.σ. κορν φλαουρ σε 1,5 κ.σ. νερό και να το προσθέσουμε στην κρέμα την ώρα που βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε εντωμεταξύ στραγγίσει, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Το συγκεκριμένο φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: agiameteora.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.