ΚΟΣΜΟΣ

Κοινές δηλώσεις με την Άνγκελα Μέρκελ μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Μακρόν: «Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα σήμερα και αυτά είναι καλά νέα»

Η Ελλάδα δεν απασχόλησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Μακρόν αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ε.Ε., ήτοι στο προσφυγικό, την συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ένωση υπογράμμισε ότι «δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτά είναι καλά νέα», με τους δύο ηγέτες να χαμογελούν. Ο πρόεδρος Mακρόν δήλωσε ότι ο ίδιος και η καγκελάριος έκανα ότι μπορούσαν για να μην βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα είναι καλύτερο να λύνονται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup).

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά «είναι όντως καλά νέα το γεγονός ότι δεν μας απασχόλησε η Ελλάδα, καθώς αποδεικνύει πως έχουμε επιτύχει μια καλή συμφωνία».

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι όταν η Γαλλία και η Γερμανία μιλούν με μια φωνή η Ευρώπη προχωρά και δεν είναι απλώς συμβολικός ο γαλλο-γερμανικός άξονας, αλλά μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.