ΕΛΛΑΔΑ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Με μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Antonakopoulos

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

«Η συμφωνία πήγαινε καλά. Το 2007, άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας". Ένιωσα θλίψη όταν άκουσα ότι υπήρχαν "μαύρα ταμεία" και δόθηκαν μίζες", τόνισε μεταξύ άλλων εξεταζόμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας ο ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ελευθέριος Αντωνακόπουλος. Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας έπρεπε να δώσουμε τεχνογνωσία στο "Αθήνα 2004" ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2002 και η συμφωνία για τη παραγγελία του τηλεπικοινωνιακού υλικού υπεγράφη τον Ιούλιο. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος. Γι΄αυτό και η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν ζήτησε ανταγωνιστική προσφορά».

Ο κ. Αντωνακόπουλος είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους γερμανούς επικεφαλής της Siemens, ούτε και τον Πρόδρομο Μαυρίδη, ενώ για τον Χριστοφοράκο είπε ότι είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά.

«Δεν είχα καμία επαφή με στελέχη της μητρικής Siemens, Μια φορά είχε έρθει ο Χριστοφοράκος στο γραφείο μου να μου πει για ένα θέμα που αφoρούσε τη Cosmote. Δεν ήμουν αρμόδιος και τον παρέπεμψα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote. Ήταν η μόνο επαφή που είχα».

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.