ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος

Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία προτιμούν οι Έλληνες

elvenizelos

Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία είναι οι δύο χώρες σημαντικότερες χώρες προέλευσης για τους Έλληνες που έχουν φύγει από τη χώρα και ζουν πλέον και εργάζονται στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία προέρχονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας, που συνεχίζει και το τρέχον έτος να καταγράφει την επιβατική κίνηση των Ελλήνων «διασποριτών», όπως τους ονομάζει, η οποία μάλιστα σημειώνει περαιτέρω αύξηση, σημάδι ότι το brain drain, η φυγή δηλαδή των Ελλήνων- επιστημόνων κυρίως- στο εξωτερικό συνεχίζεται και το 2017.

Η «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» στα στοιχεία της εμφανίζει ήδη, εδώ και καιρό, ως χωριστή πλέον υποκατηγορία τους Ελληνες διασπορίτες τη λεγόμενη «commuting diaspora»)', ανάλογη με αυτές π.χ. της κίνησης εσωτερικού, κίνησης εξωτερικού, μετεπιβιβαζόμενων επιβατών κ.τ.λ.. Η καταγραφή κρίθηκε αναγκαία δεδομένης της μεγάλης αύξησης της συγκεκριμένης κατηγορίας επιβατών στο αεροδρόμιο το οποίο, ούτως ή άλλως και λόγω της τουριστικής ανόδου της Αθήνας σημειώνει επιδόσεις ρεκόρ από το 2013 με μία συνολική αύξηση της επιβατικής του κίνησης της τάξεως του 60% έως το τέλος του 2016.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, για το 2017, η αύξηση για τους Ελληνες που... πηγαινοέρχονται στο Ελ. Βενιζέλος αντιστοιχεί σε ένα 7,6% ή αλλιώς 221.524 επιβάτες για την περίοδο του πρώτου τετραμήνου του έτους. Αντίστοιχα, όσον αφορά τα νούμερα του 2016 ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων διασποριτών έφθασε τους 690.566, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξεως του 12% σε σύγκριση με το 2015, οπότε ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας επιβατών είχε διαμορφωθεί στους 618.502.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.