ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Λεμέρ στην «Καθημερινή»

Μήνυμα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη», δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρινό Λεμέρ, που θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.
lemer

Η επίσκεψή του, λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Γαλλίας, ανέκαθεν, υποστήριζαν την Ελλάδα, αυτήν τη φορά, όμως, η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν θέλει να επισπεύσει τις εξελίξεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.

Αλλά, πριν από αυτό, θέλει η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής της 22ας Ιουνίου, να είναι επιτυχημένες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.