ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση Εργαζομένων

Νέο τέλμα για την «Πήγασος» - Συνεχίζεται η απεργία

ethnos341357212264

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον Πήγασο, με την οποία ουσιαστικά γίνεται σαφής η οριστική ρήξη με τον εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα.

Όπως αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο κ. Μπόμπολας εξέφρασε την αδυναμία του να πληρώσει τους εργαζόμενους, αλλά και να στηρίξει οικονομικά την όποια προσπάθεια επανέκδοσης των εντύπων.

Μετά από αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αύριο νέα συνέλευση, όπου θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι,
όπως ήδη θα γνωρίζετε συναντηθήκαμε νωρίτερα με τον εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα σε συνέχεια επιστολής που του είχαμε απευθύνει με στόχο να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά στα δεδουλευμένα μας, τις αποζημιώσεις και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Δυστυχώς και από τη συνάντηση αυτή δεν προέκυψαν για ακόμα μία φορά θετικές ειδήσεις.

Ο κ. Μπόμπολας από την αρχή της συζήτησης όχι μόνο δεν παρείχε καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, αλλά αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά ακόμα και το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων στο υποθετικό σενάριο λήξης της απεργίας εφόσον θα υπήρχε αντίστοιχη απόφαση γενικής συνέλευσης, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την επανακυκλοφορία τους.

Κι αυτό παρόλο που του επισημάνθηκε ότι αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειδικής διαχείρισης οδηγώντας την εταιρία πιο κοντά στην άμεση πτώχευση.
Τούτων δοθέντων θα ενημερώσουμε το υπουργείο Εργασίας και τα Σωματεία για πιθανή αναβολή της αυριανής τριμερούς δεδομένου ότι ο ίδιος -όπως μας είπε- δεν πρόκειται να παραστεί τόσο εξαιτίας προγραμματισμένου εκ των προτέρων ραντεβού του όσο και επειδή δεν υπάρχει κάτι νεώτερο απ΄όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 16.00 σε αίθουσα που θα μας παραχωρήσει το ΕΒΕΑ καθώς στην ΕΣΗΕΑ θα διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.