ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη του κόμματος του Μακρόν με ποσοστό περίπου στο 32% δίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

French president Macron votes  in Le Touquet for parliamentary elections

Η πρόβλεψη για το κόμμα του προέδρου Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τα γαλλικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, είναι ότι θα κερδίσει 390 έως 445 από τις 577 έδρες του κοινοβουλίου.

Το κόμμα του προέδρου Μακρόν προβλέπεται ότι θα κερδίσει από 32,2% έως 32,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών και βρίσκεται στην πρώτη θέση μπροστά από τη δεξιά ενώ το Εθνικό Μέτωπο σημειώνει πτώση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Η αποχή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει ποσοστό ρεκόρ, μεταξύ 50% και 51%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν σήμερα τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.
Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1958.
Το τελικό ποσοστό αποχής αναμένεται να φθάσει το 50% σύμφωνα με το Ifop, το 50,5% σύμφωνα με το Ipsos και το Kantar Sofres, το 51% σύμφωνα με το Elabe, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα τρεις ώρες πριν από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις μεγάλες πόλεις στις 20:00 ώρα Γαλλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.