ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5/7

«Ο Μεγάλος Πόλεμος»: Έργα κορυφαίων εικαστικών του 20ου αιώνα

o megalos polemos

Έκθεση με χαρακτικά των μεγάλων της γερμανικής νεωτερικότητας - Κέτε Κόλβιτς, Γκέοργκ Γκρος, Κέτε Κόλβιτς, Όττο Ντιξ, Γκέρχαρντ Μαρκς κ.ά. εγκαινιάζεται αύριο με τίτλο «Ο Μεγάλος Πόλεμος», στον κινηματογράφο Τριανόν.

Είναι η τρίτη έκθεση με έργα από τις συλλογές του Στέφαν Σρερ, που φιλοξενεί από τα μέσα Ιουνίου στο φουαγέ του, ο ιστορικός κινηματογράφος της Πατησίων μεταφέροντας από το Βερολίνο στην Αθήνα την pop up γκαλερί «FreshEggs». Η γκαλερί του Σρερ παρακολουθεί και συνδιαμορφώνει εδώ και περίπου σαράντα χρόνια τις εξελίξεις στην εικαστική σκηνή του Βερολίνου.

Η έκθεση «Ο Μεγάλος Πόλεμος» αναφέρεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γενιά εκείνη των Γερμανών καλλιτεχνών που αρχικά πίστεψαν στις αυταπάτες της εθνικής ολοκλήρωσης μέσω ενός επιθετικού επεκτατισμού και συχνά άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών. Αυτή η γενιά, στη συνέχεια, θα καταστεί μαχητικός αντίπαλος του γερμανικού φασισμού και θα σηματοδοτήσει με την πρώτη «Ντοκουμέντα» την αμετάκλητη στροφή του γερμανικού πνεύματος μετά τον πόλεμο, στις αξίες της ειρήνης και της ευρωπαϊκής ενότητας.

Η σημαντική αυτή έκθεση φιλοδοξεί να καταστήσει την υψηλή τέχνη προσιτή στο ευρύ κοινό, αλλά και να πυροδοτήσει μία συζήτηση σχετικά με τα αίτια που μετέτρεψαν την Ευρώπη σε ένα απέραντο σφαγείο μεταξύ 1914-18.

Η έκθεση «Ο Μεγάλος Πόλεμος» θα διαρκέσει έως τις 5/7.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.