ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο Fox News

Ο Τραμπ αμφισβητεί τον εισαγγελέα που εξετάζει τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αμφισβήτησε την αμεροληψία του ειδικού εισαγγελέα ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ του Κρεμλίνου και του επιτελείου του πριν από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο πρώην διευθυντής του FBI, που χαίρει σεβασμού και υπηρέτησε στη θέση αυτή τόσο επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Ου. Μπους όσο και επί προεδρίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, διορίστηκε στα μέσα Μαΐου ειδικός εισαγγελέας για να εξετάσει την υπόθεση αυτή, μετά την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ από την ηγεσία του FBI, κατ' εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν η δημοσιογράφος του Fox News ρώτησε τον Τραμπ αν πιστεύει ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ θα πρέπει να εγκαταλείψει την έρευνα λόγω των φερόμενων δεσμών που διατηρεί με τον Κόμεϊ, αλλά και με στελέχη των Δημοκρατικών, ο Τραμπ απάντησε: "Είναι πολύ, πολύ καλός φίλος του Κόμεϊ, γεγονός που είναι ενοχλητικό".

"Μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν" για να εργαστούν στην ομάδα του Μιούλερ "είναι όλοι τους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον", συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα μέλη της ομάδας αυτής είχαν κάνει δωρεές σε υποψήφιους του Δημοκρατικού Kόμματος.

"Όμως ο Ρόμπερτ Μιούλερ είναι ένας έντιμος άνδρας και ελπίζω ότι θα βρει μια έντιμη λύση", κατέληξε ο Τραμπ στη συνέντευξη αυτή που μαγνητοσκοπήθηκε την Πέμπτη.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Μιούλερ από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ως ειδικός εισαγγελέας έχει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τους απλούς εισαγγελείς ή ακόμη και από τον διευθυντή του FBI και δεν μπορεί να απολυθεί παρά μόνο αν διαπράξει κάποιο πολύ σοβαρό σφάλμα.

Στο πλαίσιο της έρευνάς του έχει να αναλάβει να εξετάσει "κάθε δεσμό και/ή συντονισμό μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και προσώπων που συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ" αλλά και "κάθε θέμα" που θα προκύψει από τις έρευνες αυτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.