ΚΟΣΜΟΣ

Αν και οι επόμενες μέρες θα διεξαχθούν σε 1.200 ημέρες

Ο Τραμπ προετοιμάζεται για την επόμενη προεκλογική του εκστρατεία!

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα διεξαχθούν πριν περάσουν 1.200 ημέρες, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του. Κι επέλεξε για τον σκοπό αυτό να οργανώσει μια εκδήλωση στο Trump International Hotel, πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, στην καρδιά της Ουάσινγκτον.
tramp

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει απόψε σε ένα δείπνο με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την εκστρατεία του και το ρεπουμπλικανικό κόμμα. Βάσει μιας πρόσκλησης που έλαβε το ηλεκτρονικό περιοδικό Politico το ελάχιστο δυνατό ποσό που πρέπει να καταβληθεί για να παρευρίσκεται σε αυτό το δείπνο κανείς ανέρχεται σε 35.000 δολάρια το άτομο.

Αν και συχνά προκαλεί επικρίσεις, η συμμετοχή του αμερικανού προέδρου σε εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων — για την εκστρατεία του ή για το κόμμα του — αποτελεί μέρος, εδώ και δεκαετίες, της αμερικανικής πολιτικής παράδοσης.
Όμως το γεγονός ότι η πολιτική καριέρα και η αυτοκρατορία των ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ πλέον συμφύρονται εγείρει για άλλη μια φορά πολλά ζητήματα: οι πλούσιοι δωρητές που θα πάνε να τον ακούσουν σήμερα θα χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία του αλλά, στην πράξη, και την αυτοκρατορία των ακινήτων του.

Παρότι ο δισεκατομμυριούχος έχει παραχωρήσει στους γιους του Ντόναλντ τον νεότερο και Έρικ τον έλεγχο της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεών του, παραμένει ο ιδιοκτήτης του Trump Organization.
Περίπου 200 Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι επωφελείται από το αξίωμα που ασκεί για να επισωρεύει οικονομικά οφέλη από το εξωτερικό μέσω της αυτοκρατορίας των ακινήτων του. Λένε εξάλλου ότι το Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον μεγιστάνα των ακινήτων μερικές εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, έχει πρακτικά αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του, των κοντινών ξενοδοχείων στο κέντρο της Ουάσινγκτον.

Το πολυτελές ξενοδοχείο, στο κτίριο του ανακαινισμένου Παλιού Ταχυδρομείου της Ουάσινγκτον, βρίσκεται στη διάσημη λεωφόρο της Πενσιλβάνιας, η οποία συνδέει τον Λευκό Οίκο με το Καπιτώλιο — την προεδρία και τη νομοθετική εξουσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.