ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ομόφωνα «ατιμώρητος» ο Χαρδούβελης για παράλειψη υποβολής πόθεν έσχες

Ατιμώρητο έκρινε με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη,ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
Η υπόθεση αφορούσε στην μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού.
"Δεν ήξερε, δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού το 2011/2012. Η περίπτωση του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο. Τελικά υπέβαλε όμως. Για πέντε μήνες είχε τη θέση. Από Ιανουάριο μέχρι Μάιο του 2012" είπε ο συνήγορος του Παναγιώτης Κουρελέας.

Πρόεδρος: Πως ανιχνεύθηκε ότι δεν είχε υποβάλλει δήλωση πόθεν εσχες;
Υπεράσπιση : Κάποια στιγμή βγήκε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι ίσως ήταν υπόχρεος και δεν είχε υποβάλλει δήλωση και εκείνος έσπευσε και υπέβαλλε και ακολουθήθηκε η γνωστή πορεία. Το δημοσίευμα βγήκε το 2015. Εκείνος είχε υποβάλλει από το 2014 ως ΥΠΟΙΚ βέβαια.
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας κατέθεσε ως μάρτυρας του πρώην ΥΠΟΙΚ. " Την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση εκείνο το διάστημα ότι πρέπει να υποβάλλουμε δήλωση πόθεν εσχες. Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η ένωση ενημερώνει όμως συνεχώς!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.