ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία

Ποινή φυλάκισης στους "συμπαθούντες" του Κατάρ

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επέβαλε ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια για όσους σαουδάραβες πολίτες εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ μέσω κοινωνικών ιστότοπων, εν μέσω της κλιμακούμενης φιλονικίας μεταξύ της Ντόχα και των γειτόνων της, μετέδωσαν τοπικά μέσα χθες.

Ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επίσης ανακοίνωσε την τιμωρία υπηκόοων των Εμιράτων για την έκφραση συμπάθειας προς το Κατάρ, δηλώνοντας ότι θα φυλακίζονται με ποινές κάθειρξης έως και δεκαπέντε χρόνια και θα υποχρεώνονται να καταβάλουν επίσης και υψηλό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Akhbar (Αλ Άκμπαρ), οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας θα υποχρεώνονται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ριγιάλ (πάνω από 700.000 ευρώ) για την εκδήλωση της υποστήριξής τους προς τη Ντόχα.

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τον Κατάρ, κατηγορώντας την Ντόχα ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, της Υεμένης, καθώς και των Μαλδίβων, του Μαυρίκιου, των Νησιών Κομόρες και της Μαυριτανίας αργότερα ανακοίνωσαν επίσης τη διακοπή σχέσεων, ενώ η Ιορδανία είπε ότι θα υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με τον Κατάρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα επενέβη στα εσωτερικά άλλων χωρών και εξέφρασε λύπη για την απόφαση των χωρών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.