ΕΛΛΑΔΑ

Ανταλλάσσουν Ανακοινώσεις...

«Πόλεμος» Τόσκα-ΝΔ για τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την ανησυχία που εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης το Υπουργείο προστασίας του πολίτη κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να αποσαφηνίσει εάν στηρίζει την απόφαση των συνδικαλιστών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια και παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι

θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα και ότι στα θέματα της δημόσιας τάξης ακολουθεί μια ανεύθυνη στάση.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας απάντησε η ΝΔ καλώντας τον Ν. Τόσκα να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις που εκθέτουν συνολικά την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο.

«Ρόλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η κριτική στους εκπροσώπους των αστυνομικών, αλλά η ασφάλεια των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας, που έχουν οξυνθεί, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας του κ. Τόσκα και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ, καλούμε τον κ. Τόσκα να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Κόμματος για να συνειδητοποιήσει ότι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερή».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε εκ νέου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από 114 λέξεις μιας ανακοίνωσης της ΝΔ, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να απαντήσει εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια».

Πήραν άδεια οι συνδικαλιστές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπαράθεση του υπουργείου με τη ΝΔ σημειώθηκε ενώ
οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ήδη λάβει την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμο Αθηναίων για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις».

Η άδεια που έφτασε σήμερα Παρασκευή στα χέρια των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση εξέδρας αλλά και μικροφωνικής εγκατάστασης στην πλατεία για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.