ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Με τη σφραγίδα του κράτους το άβατο των Εξαρχείων

Πολιτικές αναταραχές μετά την απαγόρευση Τόσκα κατά αστυνομικών

μολοτοφ

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, και ειδικότερα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, όπου είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις αφενός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και αφετέρου των αναρχικών για σήμερα το απόγευμα.

Λόγους δημόσιας ασφάλειας επικαλέστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία έβαλε τέλος στην σύγχηση που επικατούσε στα υψηλα κλιμάκια.

Το ερώτημα είναι αν η απόφαση θα ισχύσει γενικότερα για την περιοχή των Εξαρχείων ή αποδεικνύει ποιος κάνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με την πορεία που ετοίμαζαν αναρχικοί στην πλατεία του Κολωνακίου και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ΠΟΑΣΥ μέχρι και τελευταία στιγμή χθες ετοίμαζε την εκδήλωση στα Εξάρχεια έως ότου η απόφαση του Νίκου Τόσκα τους αλλάξει τα πλάνα.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση να βρει γρήγορη λύση για το θέμα του άβατου των Εξαρχείων, θέμα το οποίο η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Τι αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

Στα συμπεράσματα από την απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει τη συγκέντρωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ λίγες ώρες μετά τη σκληρή ανακοίνωση της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για «δειλία Τόσκα».

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος παραδέχθηκε ότι το αποκαλούμενο άβατο των Εξαρχείων φέρει τη σφραγίδα του κράτους καθώς απάντησε ότι «έτσι είναι, βγαίνουν συμπεράσματα από την απόφαση αυτή» στο σχετικό σχόλιο των δημοσιογράφων.

Προανήγγειλε, ακόμα, ότι η ομοσπονδία θα κάνει κινήσεις και σε άλλα άβατα όπως ο χουλιγκανισμός για τα οποία είπε ότι «για πολλούς λόγους η πολιτεία δεν τα έβαλε σε προτεραιότητα».

Αν και ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής θα γίνει σεβαστή από την ΠΟΑΣΥ προανήγγειλε συνεδρίαση των οργάνων της ομοσπονδίας και θα πάρουμε αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.