Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει το σκόρδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σπαράγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το μείγμα από το τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ. σπάμε τη φέτα με τα χέρια την ρίχνουμε πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα