ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά σπαράγγια με σκόρδο και φέτα

sparaggia

 

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σκ. σκόρδου
  • 1 λεμόνι ξύσμα+χυμός
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα
  • 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει το σκόρδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σπαράγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα από το τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ. σπάμε τη φέτα με τα χέρια την ρίχνουμε πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  • Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.