ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθη αδερφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Συνελήφθη ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Μάντσεστερ, Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία, όπως γράφει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Πρόκειται για τον αδερφό του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη που εκλέγεται στη Λάρισα. Τη σύλληψη του 44χρονου επιβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου διεξήχθη επιτόπιος έλεγχος για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου.

Την ανακοίνωση των κατηγοριών έκαναν, συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ Gordon J. MacDonald και ο κομίσιονερ της Εφορείας John T. Beardmore.

Ο ομογενής βουλευτής Θωμάς Κατσιαντώνης έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του και συγκεκριμένα τα εστιατόρια «Grand Slam Pizza» και «Tommy K’s Restaurant and Bar». Μάλιστα στο «Grand Slam» εργαζόταν το διάστημα 2007-2013 και ο βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του που έχει αναρτήσει στο site της Βουλής.

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Κατσιαντώνη, μας είπε πως «δεν μπορώ να σας μιλήσω, δεν μου επιτρέπουν να μιλήσω». Οταν τον ρωτήσαμε αν είναι στη φυλακή ή ελεύθερος, απάντησε «αν ήμουν στη φυλακή θα μπορούσα να σας μιλώ τώρα;». Σημειώνεται ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Στις 15 Ιουνίου η δίκη
Εχει ορισθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 15 Ιουνίου. Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον περιφερειακό γενικό εισαγγελέα του Νιου Χαμσάιρ, Patrick Quennan, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι Αρχές έχουν πάρει το διαβατήριο του κ. Κατσιαντώνη.

Ο κ. Κατσιαντώνης μας έδωσε το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του στη Βοστώνη, του κ. Ρομπ Γκόλστιν. Ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

Οι κατηγορίες
Ο κ. Κατσιαντώνης ως ιδιοκτήτης του «Grand Slam Pizza» κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 277.000 δολάρια από μηνιαίους φόρους σε πωλήσεις φαγητού, στο διάστημα από 1η Ιουνίου του 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016. Επίσης, ως ιδιοκτήτης του «Tommy K’s Restaurant and Bar» το ποσό των 146.000 δολαρίων από την 1η Μαΐου του 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ο κ. Κατσιαντώνης έχει κάνει πλαστογραφημένες δηλώσεις για την ανανέωση της άδειας ποτού για το «Tommy K’s Restaurant and Bar».
Τονίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης έχει πληρώσει μέρος των οφειλομένων από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η πολιτεία επιμένει ότι οφείλει περί τα 325.000 δολάρια, καθώς και άλλα 103.067,96 δολάρια.

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φοροδιαφυγής, δύο για κλοπή, μία για πλαστογραφία ψευδών τεκμηρίων και μία κατηγορία για πλαστογραφία. Οι κατηγορίες για κλοπή επισύρουν ποινή φυλάκισης επτάμισι έως δέκα πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες από τρεισήμισι έως επτά χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ όπου δήμαρχος είναι ο ομογενής κ. Θεόδωρος Γατζάς, ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου προέτρεψε τον κ. Κατσιαντώνη να παραιτηθεί. Ο κ. Γατζάς είπε πως «ο Θωμάς είναι καλός εταίρος στο Δημοτικό Συμβούλιο και βάζει πάντοτε τις ανάγκες της εργασίας του πριν από την πολιτική. Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες είναι σοβαρές και είναι για το καλύτερο συμφέρον όλων να παραιτηθεί από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επικεντρωθεί στο να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες».
Ο κ. Κατσιαντώνης συνέβαλλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου που γινόταν στο Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στο κοινοτικό κέντρου της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.
Είναι ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και της Μασαχουσέτης, και δίνει πάντοτε το παρών στις ομογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Είναι έγγαμος και έχει μικρά παιδιά.

Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές Αρχές είχαν διενεργήσει αιφνίδια επιτόπια έρευνα το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 στα εστιατόρια του κ. Κατσιαντώνη, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Ε.Κ.».
Τονίζεται ότι το όλο θέμα του κ. Κατσιαντώνη έχει λάβει και πάλι πλατιά δημοσιότητα στο Νιου Χαμσάιρ από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω ακριβώς της δημόσιας ιδιότητάς του ως βουλευτής στο κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ και επίσης δημοτικός σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού γνωστή ως (Πα.Δ.Ε.Ε), ενώ είναι ο πρώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο οποίος εκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι παλινόστησαν. Ο τόπος καταγωγής τους είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.