ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ

Συρία: Τουρκικές και ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Ιντλίμπ

Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης, που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν, θα συζητηθούν περαιτέρω στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιούλιου στην Αστάνα του Καζακστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.

"Θα έχουμε πιθανότατα πιο εμφανή παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ με τους Ρώσους. Κυρίως Ρώσοι και Ιρανοί (σ.σ. θα αναπτυχθούν) γύρω από τη Δαμασκό και επεξεργαζόμαστε έναν μηχανισμό στον οποίο θα μετέχουν Αμερικανοί και η Ιορδανία στα νότια, στην περιοχή Ντεράα" φέρεται επίσης να είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, δηλωσε στο πρακτορείο RIA ότι η Μόσχα συζητά προτάσεις για την αποστολή στρατευμάτων από το Καζακστάν και το Κιργιστάν στη Συρία. "Η διαπραγματευτική διαδικασία ξεκίνησε, δεν υπάρχει απόφαση ακόμη" είπε.

Με βάση τη συμφωνία της 4ης Μαΐου, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν συμφώνησαν να δημιουργήσουν τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Η μεγαλύτερη από αυτές περιλαμβάνει την επαρχία του Ιντλίμπ που συνορεύει με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.