ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ.Μητσοτάκης «έχει επιλέξει τον ρόλο του γραφείου τύπου του ΔΝΤ»

«Πίσω από το μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθειά του να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «έχει επιλέξει τον ρόλο του γραφείου τύπου του ΔΝΤ».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

 

«Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταδεικνύουν πως ο επικεφαλής της ΝΔ έχει επιλέξει τον ρόλο του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκπροσώπου του Ταμείου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αποκαλέσει "οπισθοδρόμηση" τον εκδημοκρατισμό των πανεπιστημίων, όπως και την απαλλαγή των μεταπτυχιακών φοιτητών από τα δίδακτρα.

 

Πίσω από το μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθειά του να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πουλάει τα ξέφτια της Μ. Θάτσερ ως όραμα για το πανεπιστήμιο. Η γνώση και η επιστήμη είναι κοινωνικά αγαθά, όχι εμπορεύματα για τα πανέρια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.