ΕΛΛΑΔΑ

Σπίρτζης: Αναλογική χρέωση στα διόδια έως το τέλος του 2018

Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε η εφαρμογή αναλογικής χρέωσης στα διόδια ως το τέλος του 2018 από τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, και δήλωσε πως εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

 

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους -και στην Εγνατία- μέχρι το τέλος του 2018 είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Όπως ενημέρωσε ο Χρ. Σπίρτζης τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικά από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους, να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους γειτονικών στους αυτοκινητοδρόμους περιοχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.