ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφυροκοπάει» τον πρωθυπουργό

Στη δεύτερη θέση στοχεύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Έτοιμη να μπει στο ‘τερέν’ της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης εμφανίζεται η Χαριλάου Τρικούπη, που σηκώνει πλέον πολύ τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, έχει η Φώφη Γεννηματά, που μετά την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες στην ‘έδρα’ του στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζει τις επιθέσεις με κάθε ευκαιρία, στοχοποιώντας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας από την Καλαμάτα, σε μία ακόμα περιφερειακή ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει του Συνεδρίου που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μας έβαλε τη θηλιά στον λαιμό», όπως είχε πει και στον καναπέ του Μεγάρου Μαξίμου παρουσία των δημοσιογράφων, «και συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες». Στο ίδιο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, αρνούμενη αργότερα, όταν έκλεισαν οι πόρτες, κάθε πρόσκληση για συμπόρευση, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ως τον ‘δεύτερο πόλο’ στις επόμενες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα εκφράζει τον προοδευτικό πόλο στο μέλλον και αυτή που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές.

«Με την ολοκλήρωση του Eurogroup βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ήττα. Κλείνει ένα κύκλος από ψέματα και ψευτοπαλληκαρισμούς. Αυτό επεσήμανα στην συνάντηση μου με τον κ.Τσίπρα. Αφού μας έβαλε τη θηλιά στο λαιμό συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες», είπε από το βήμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης στην Καλαμάτα, η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως απλώς μετέφερε το κοινό αίσθημα. «Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αυτό που ακούω είναι τη φωνή απόγνωσης της ελληνικής οικογένειας που έχει κάνει τόσες θυσίες και δεν αντέχει άλλο, που δεν βλέπει φως, πραγματική ελπίδα και προοπτική και δεν της αξίζει αυτή η κατάσταση», είπε, υποστηρίζοντας πως «με τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνηση του η Ελλάδα μόνο χάνει».

Κατηγορώντας τον ότι αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με ‘μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία’ για να ανέβει στην εξουσία, πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν, χαρακτήρισε ‘επίδειξη πολιτικού κυνισμού’ την πρόσκλησή του σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα τώρα, που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, όπως είπε. Τον κατηγόρησε εξάλλου, ότι αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια, συνυπάρχει αρμονικά με τον «ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για την ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη», συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και «μη εξαιρετέα» στελέχη της για κομματικό έλεγχο στο «σκληρό πυρήνα» του κράτους, διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ « Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της … αβύσσου», είπε, υποστηρίζοντας όμως ότι «δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων» και προβλέποντας πως οι κυβερνώντες θα ηττηθούν με ‘εκκωφαντικό τρόπο’ στις εκλογές.

«Η καταδίκη του Ελληνικού λαού έρχεται αμείλικτη», είπε, κρατώντας όμως σε εγρήγορση το κομματικό της ακροατήριο. «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», είπε, ζητώντας η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ να μην αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική ‘παλινόρθωση’. Άλλωστε, όπως είπε, εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της.

Όσο για το τι θα κάνει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ήταν σαφής : «Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες», είπε, τασσόμενη εκ νέου υπέρ της συνεννόησης.

Υποστήριξε εξάλλου ότι «είναι η ώρα να καταστρώσουμε ένα σχέδιο πραγματικής ελπίδας» για την χώρα. «Είμαστε έτοιμοι για την πραγματική Αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος», συνέχισε απευθυνόμενη στο θυμικό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που είδαν την ‘Αλλαγή’ να γίνεται πράξη τη δεκαετία του ’80 και παρουσιάζοντας εκ νέου το «Σχέδιο Ελλάδα». Έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και στόχο ένα αναπτυξιακό αποκεντρωμένο μοντέλο, όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 11:08 27/06/2017

    ΡουφιανοΔΟΛιες πασοκοπαλλακίδες , διαρρέουν-απειλούν , τάχα πληροφορίες , πως ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ , ο Γ.Παπανδρέου «θα κάνει Δυναμική Εμφάνιση » και τον προειδοποιούν να κάτσει στα αυγά του …. και να «μην προκαλέσει αυτούς που τον ανέτρεψαν το 2011 και που ήθελαν να τον βάλουν φυλακή ως καταχραστή το 2014» .
    ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ τις αρσενικοθήλυκες Ευρωπόρνες και Ελλαδοπόρνες , που τον ανατρέψατε το 2011 και μετά μεθοδεύσατε με τις …15 ελεγκτικές την προσωπική σπίλωση του ως καταχραστή του ταμείου του πάλαι ποτέ κόμματος του Ανδρέα , εμείς του ΚΙΔΗΣΟ , σας γράφουμε στα gogofia μας και εξουσιοδοτούμε ΕΝ ΛΕΥΚΟ, τον ΦΥΣΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , να σας φτύσει κατάμουτρα ,εφόσον ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ, από κοντές, παχύσαρκες, αποτριχωμένες ή μουσάτες εκδιδόμενες της Οικονομικής ΝταβαδοΕλίτ .

    • nikos 16:55 27/06/2017

      freeVlax vol.2.000.455.590…………………..ποσο λιγος εισαι για να δηλωνεις φιλος του ΓΑΠ. !! τελικα εχει βλακες σε και τις δυο πλευρες (ΚΙΔΗΣΟ/ ΠΑΣΟΚ) που δεν θελουν να στεριωσει αυτην η προσπαθεια που η φωφη και ο γιωργος το πρωτοξεκινησαν.! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ,ΤΟ ΠΟΥΛΟ ! ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟ..ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ..ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ! !!!!! οσο για σενα freevlax, μεχρι πριν 8 μηνες δεν σταματησες βριζεις την τυχων συνεργασια πασοκ και κιδησο !! και τωρα?? τι?? ο ιδιος ο ΓΑΠ πρωτοστατησε για αυτο!και σωστα με αυτονομια του ΚΙΔΗΣΟ σε ολο αυτο! οποτε ουτε φιλος του ΓΑΠ εισαι ,ουτε του ΚΙΔΗΣΟ! ενας γραφικος εισαι.ποτισμενος με μισος!! τι να πει και ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕ!! ΤΟ ΒΟΥΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ!!

    • nikos 18:39 27/06/2017

      Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής συνεργασία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα και τις κινήσεις υπό τη «σκέπη» της ΔΗΣΥ;

      «Ξέρετε ότι δεν ήμουν και από τους ένθερμους του εγχειρήματος. Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι στιγμής, ως μέλος και στέλεχος του Κινήματος, νιώθω τον απόλυτο σεβασμό από όλους τους συνοδοιπόρους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Δεν πίστευα ότι πράγματι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όσα μας έχουν τραυματίσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Ούτε πίστευα ότι κι εγώ θα μπορούσα να προσαρμοστώ σε αυτή τη νέα κατάσταση. Μια νέα, έντιμη, σύνθεση». by Σωκράτης Ξυνίδης!!! wake up freeman or take the poulo……………!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.