ΚΟΣΜΟΣ

ALERT!

Στις 14.30 εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ζητήσει η Μέι από τη Βασίλισσα

Cabinet meeting follwoing UK EU Referendum

Προς σχηματισμό κυβέρνησης οδηγείται η Βρετανία, καθώς σε λίγη ώρα (14:30 ώρα Ελλάδος) η Τερέζα Μέι επισκέπτεται την Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ζητήσει εντολή σχηματισμού. Παρά το καταστροφικό αποτέλεσμα της κάλπης η Μέι θα ζητήσει την εντολή και εξασφάλισε την υποστήριξη, αν και όχι την συμμετοχή, του ιρλανδικού κόμματος DUP.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά μμε, η Τερέζα Μέι εξασφάλισε, λίγες ώρες μόνο μετά το καταστροφικό γι' αυτήν αποτέλεσμα της κάλπης, την υποστήριξη των Ιρλανδών, που βγήκαν σαφώς ενισχυμένοι από τις εκλογές. Βάσει της τελικής εκτίμησης που μεταδίδει το BBC, οι Συντηρητικοί της Μέι κερδίζουν 318 έδρες, μόλις οκτώ λιγότερες από τις απαιτούμενες για την αυτοδυναμία. Με την στήριξη του ιρλανδικού κόμματος DUP με τις 10 έδρες, εξασφαλίζει την απαραίτητη πλειοψηφία για να νομοθετεί, αν και όπως μεταδίδει το Sky News, οι Ιρλανδοί υποστηρίζουν πως «δεν υπάρχει ανάγκη επίσημου συνασπισμού»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. 318 Αυτή καί 10 οι Ιρλανδοί η σούμα 328. 326 χρειάζονται εχει καί δυό παραπάνω γιά πέταμα. Αλλά ποιοί είναι αυτοι οι 10 καί πόσο αξίζουν;;; Πόσο αξίζει ο καθε ναζί ξέρει κανένας;;; κι” αυτή ακριβώς σάν τόν Τσίπρα ή μάλλον καί χειρότερα αν τό πάμε αναλογικα με τόν αριθμό των βοθλευτών. Κατά τά άλλα θά κυβερνά άνετα….. Εκεί δέν είναι Ελλάδα ……

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.