ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sueddeutsche Zeitung: Ο Σόιμπλε δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το θέμα της Ελλάδας

Διαφαίνεται ένας συμβιβασμός που δεν αρέσει στον κ. Σόιμπλε και αυτός δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να αμφισβητήσει τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, γράφει η γερμανική εφημερίδα

Τις ευθύνες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, τονίζοντας ότι ο διαφαινόμενος συμβιβασμός δεν αρέσει στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, που σε κάθε ευκαιρία επιτίθεται στο ΔΝΤ.

«"Παρακαλώ, όχι κλιμάκωση στο θέμα της Ελλάδας"! Αυτό ή κάτι παρόμοιο θα πρέπει να είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τετάρτη, στο Βερολίνο, για να μιλήσει στη συνείδησή του.

Αυτές της μέρες έχουν ανάψει και πάλι τα καλώδια των τηλεφώνων μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών για αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο διαβάζει τις συμφωνίες μεταξύ του eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρεμποδίζει μέχρι στιγμής τη συμφωνία για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

Εν τω μεταξύ διαφαίνεται ένας συμβιβασμός, ο οποίος όμως δεν φαίνεται αν αρέσει στον κ. Σόιμπλε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να αμφισβητήσει τους υπολογισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Γιούνκερ θα θυμήθηκε το 2015, όταν ο Σόιμπλε σε παρόμοια κατάσταση πρότεινε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και δεν θέλει να φτάσουν τα πράγματα ξανά σε τέτοιο σημείο», γράφει στο σύντομο σχόλιό της η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.