ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ρ/σ Alpha

Σβίγκου: Καθαρή λύση για το χρέος με στόχο την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία

Μονόδρομο χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, την καθαρή λύση για το χρέος, υπογραμμίζοντας τις θετικές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τόνισε πως όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης και η στόχευση είναι για μια καθαρή λύση για το χρέος, ώστε η χώρα να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αλλά και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το ελληνικό πρόγραμμα.

Η κ. Σβίγκου είπε πως όσοι με δηλώσεις τους αμφισβητούν επί της ουσίας την προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας, είναι σαν να μην θέλουν, αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς το ελληνικό πρόγραμμα και αφετέρου δεν θέλουν πολιτικά να αναγνωρίσουν τις θετικές οικονομικές επιδόσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα στην μείωση της ανεργίας και στην ανάπτυξη που καταγράφεται στη χώρα.

Συμπλήρωσε πάντως, πως υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις ώστε να εκφραστεί η κοινή βούληση και να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ώστε όλοι οι θεσμοί και η ΕΚΤ να προχωρήσουν σε μια θετική μελέτη βιωσιμότητας και να σταματήσει η όποια αβεβαιότητα ως προς το ελληνικό πρόγραμμα και ως προς την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείσα για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, είπε ότι «η κ. Μέι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη». Όπως τόνισε η κ. Σβίγκου, η ηγέτης των Συντηρητικών έβλεπε ευνοϊκά δημοσκοπικά στοιχεία, ωστόσο ο τρόπος που τέθηκαν τα κοινωνικά ζητήματα από το κόμμα των Εργατικών, τελικά το έβγαλαν ενισχυμένο.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πως ο Κόρμπιν είχε να αντιπαλέψει πολλούς, ειδικά στο εσωτερικό του κόμματός του, ωστόσο, όπως πρόσθεσε η κ. Σβίγκου, παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόγραμμα στον βρετανικό λαό, μετά από δεκαετίες λιτότητας και παρ΄ ότι δεν είναι ο νικητής των εκλογών, εκφράζει την αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού στην Βρετανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.