ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη

Τελικός Απολογισμός: 13 νεκροί

τεχερανη

Δεκατρείς είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις της Τεχαράνης, σύμφωνα με τις δηλώσεις Ιρανού υφυπουργού Εσωτερικών, Μοχαμάντ Χουσεΐν Ζολφαγαρί. Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, σημείωσε ότι ακόμη 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Οι δράστες των επιθέσεων ήταν Ιρανοί, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Ρεζά Σαϊφολχαΐ, μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση. «Για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης, πρέπει να πω ότι ήταν από διάφορες περιοχές του Ιράν και είχαν ενταχθεί στο Ντάες», πρόσθεσε.

Οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν για τις επιθέσεις είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς αυτές πραγματοποιήθηκαν στο κοινοβούλιο της χώρας και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το ISIS, μέσω του πρακτορείου AMAQ της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις.

«Δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην αποφασιστικότητα του ιρανικού λαού» οι πολύνεκρες επιθέσεις , δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.