ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη που ζήτησε να προβληθεί μετά τον θάνατό του...

mitsotakis

Το πρώτο απόσπασμα της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού με τον όρο να προβληθεί μόνο μετά τον θάνατό του

Μια συνέντευξη 30 ωρών στην οποία μιλά για όλους και για όλα χωρίς αναστολές έδωσε το 207 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν αρκετές φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αναλυτική αυτή αναδρομή του πρώην πρωθυπουργού στα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 1960 και μετά. Μοναδικός όρος για να δώσει τη συνέντευξη ήταν να προβληθεί μόνο μετά τον θάνατό του.

Σε έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα και καλεσμένους τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά, παρουσιάστηκε ένα μικρό απόσπασμα από την συνέντευξη, με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκπομπές στις οποίες θα προβληθεί όλο το υλικό με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το απόσπασμα ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε για τον ίδιο και την πτώση της κυβέρνησης του ότι «ποτέ δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος. Είχα την πολιτική άνεση γιατί ποτέ δεν υποσχέθηκα τίποτα στον λαό. Το μόνο που είχα πει προεκλογικά ήταν ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού, αλλά αυτό θα γίνει με περισσότερη δουλειά. Αυτό ζήτησα. Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση... ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε: «Με τον Ανδρέα δεν είχαμε ποτέ στενές επαφές. Όποτε όμως το απαιτούσε η περίσταση, σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα, δεν δίστασα να επικοινωνήσω μαζί του για να υπάρξει συνεννόηση και λύση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που πήρε και ήταν η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα. «Δυσκολότερη ιδιωτικοποίηση από τα ΚΤΕΛ δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολυθούν 7.500 άνθρωποι οι οποίοι είχαν συνδικαλιστική υποστήριξη και είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Είχα πρόβλημα τότε διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική. Υπήρχε πάντοτε η πτέρυγα η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καραμανλική, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε και για τον τρόπου διακυβέρνησής του: «Το πρωί όταν έφτανα στο γραφέιο είχα ήδη μια εικόνα της όλης κατάστασης, της χώρας. Σήκωνα το κόκκινο τηλέφωνο και μιλούσα με πολλούς υπουργούς, λέγοντάς τους τι να κάνουν. Στη συνέχεια μιλούσα και πιο κάτω. Σε προέδρους, διευθυντές, συγκαλούσα συσκέψεις. Διηύθυνα σαν τον μαέστρο της ορχήστρας. Η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική, δεν ήταν πολιτική προσώπου».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 13:31 01/06/2017

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από έναν ΑνδρεοΠαπανδρεικό και τώρα ΓιωργοΠαπανδρεικό . Να έχουν την υγειά τους για να τον θυμούνται αυτόν και την Μαρίκα καθώς οι άνθρωποί μας πεθαίνουν πραγματικά , ΜΟΝΟ όταν τους ξεχάσουμε . Τους Συλλυπούμαι . . . Σε αντίθεση με την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ συμπεριφορά των Δεξιών κρυφοφασιστών της Μητσοτακικής ΝΔ 1988-1996 που ΕΥΧΟΝΤΑΝ τον φυσικό θάνατο του τότε βαρεία ασθενή Ανδρέα, του ||σιδερένιου|| όπως ειρωνικά-κτηνωδώς τον λοιδορούσαν (εξαιτίας των βαριών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων του) και που όταν έφτανε κοντά στο θάνατο εύχονταν να ||ψοφήσει|| και φυσικά πανηγύριζαν έξαλα όταν το 1996 έχασε την μάχη της ζωής . Αλήθεια πόσες κατάρες //να ψοφήσει η αμερικανίδα παλιόγρια // δεν λένε σήμερα αριστεροδεξιά καθάρματα για την Μαργαρίτα με την πρώτη πάσα-σανό των ΜΜΕ ? Αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης . . . τότε, πόση χλεύη , έπαρση, υπομειδίαμα είχε στον πολιτικό του λόγο καθώς ΠΡΟΕΒΑΛΕ τον ΑΡΡΩΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ-ΑΝΔΡΕΑ σε αντιπαραβολή με τον ΥΓΙΗ – ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΚΩΣΤΑ . . . Πόση χλεύη δεν ξέρασαν με το ατύχημα του Γιώργου με το ποδήλατο ? Πόσοι υπάνθρωποι δεν πανηγύρισαν με τον θάνατο του Γεννηματά, της Μελίνας, πόσο φασιστικό μίσος κρύβουν οι απόγονοι των ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ του εμφυλίου , που τελικά ποτέ δεν τελείωσε αλλά απλά σιωπηλά κληρονομήθηκε στους απογόνους του ? Η μετριοπάθεια , συγκαταβατικότητα , μετριοφροσύνη, ταπεινότητα, πραότητα , δημοκρατικότητα, στη χώρα των αριστεροδεξιών κρυφοφασιστών , απογόνων των αντιπάλων του Εμφυλίου, ΔΕΝ θεωρείτε ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για Πολιτικό Αρχηγό σε μια τεράστια διακομματική κρυφοφασιστική μάζα των ΝεοΕλλαδιτών. . . και η Κρίση εύκολα αφαίρεσε τον φερετζέ του ||κρυφό|| και ο φασισμός-βία κυριάρχησε στην Πολιτική Ζωή . . . από την εποχή των αγανακτισμένων 2010-2011 που ακόμα και τις Ναζιστικές ομάδες κρούσης έκαναν συμμάχους τα Σταλινικά φασισταριά ,στην βίαιη απόπειρα να κρεμάσουν τον Γ.Παπανδρέου . . . ποιος ξεχνά . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.