ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη εκδικάζεται η προσφυγή των καθηγητών ειδικοτήτων στο ΣτΕ

theatrologoi3 mesa

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου εκδικάζεται ενώπιον της Γ' Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας
η προσφυγή εκατοντάδων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Με την Υπουργική Απόφαση για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που εφαρμόστηκε πριν από έναν χρόνο, επί υπουργίας Νίκου Φίλη, περικόπηκαν ώρες από μαθήματα όπως η Μουσική, η Φυσική Αγωγή, τα Αγγλικά, η Πληροφορική, ενώ καταργήθηκε εντελώς και δίχως κανένα επιστημονικό και παιδαγωγικό κριτήριο το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής από τις τάξεις Ε' και ΣΤ'.

Η διδασκαλία, δε, των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής (Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Μουσική), της Φυσικής Αγωγής, ακόμη και της Πληροφορικής, με την ίδια Απόφαση, δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις αντίστοιχες ειδικότητες, συγκεκριμένα στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 70 (δασκάλους).

Ως συνέπεια της Απόφασης, άλλοι εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων έμειναν άνεργοι, άλλοι βρέθηκαν πολύ μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους, ενώ άλλοι τοποθετήθηκαν σε τέσσερα, πέντε ή και έξι σχολεία! Ο ενιαίος τύπος δημοτικού σχολείου, δε, μόνο ενιαίος δεν είναι: σε άλλα σχολεία τα παιδιά διδάσκονται τα μαθήματα αυτά από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς, αλλού από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες και αλλού καθόλου.

Παρ' όλες τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας να αλλάξει το καθεστώς που διαμορφώθηκε με την Απόφαση Φίλη, τα δεδομένα παραμένουν ακριβώς τα ίδια και στον προγραμματισμό της ερχόμενης σχολικής χρονιάς -έχει ήδη σταλεί, μάλιστα, σε όλα τα σχολεία, εγκύκλιος που περιλαμβάνει ως είχε την παράγραφο που αφορά στη δυνατότητα ανάθεσης των μαθημάτων ειδικοτήτων!

Για τους λόγους αυτούς, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων προσέφυγαν ενάντια στη συγκεκριμένη Απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας την προστασία τόσο των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όσο και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.