ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΚΡΟΠΟΥΛΟ...

Ο διευθυντής της Φιλαρμονικής μας υποδέχτηκε ευγενικά.

«Τι μπορώ να κάνω για σας;» ρώτησε.

«Μας οφείλετε εκατό χιλιάδες!»

«Πολύ πιθανόν. Αλλά θυμίστε μου ακριβώς για ποιο λόγο;»

«Είναι προκαταβολή» του είπαμε.

«Μάλιστα. Πολύ λογικό. Προκαταβολή για τι πράγ­μα:»

«Για τη συναυλία μας στη Φιλαρμονική!»

«Μάλιστα. Πολύ καλός λόγος! Αλλά συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, νομίζω ότι δεν έχουμε ξανασυναντηθεί. Έχουμε υπογράψει ίσως κάποιο συμβόλαιο;»

«Όχι ακόμα, αλλά μπορούμε να υπογράψουμε τώρα!»

«Αναμφίβολα μπορείτε. Αλλά θα είχατε την καλοσύνη να μου δώσετε μια γενική ιδέα της πρότασής σας; Είστε ορχήστρα;»

«Όχι ακόμα, αλλά θα γίνουμε!»

«Και το ρεπερτόριό σας, σε γενικές γραμμές, αν επιτρέπετε;»

«Θα το διαμορφώσουμε όταν μάθουμε να παίζουμε».

«Να παίζετε;»

«Τα όργανά μας φυσικά!»

Η ηλιθιότητα αυτού του τύπου άρχισε να μου τη δί­νει. «Κύριοί μου, δεν ξέρετε ακόμα να παίζετε;»

«Είτε ξέρουμε, είτε δεν ξέρουμε, ποια είναι η διαφο­ρά. Το μέλλον μας ανήκει, δεν το βλέπεις;»

«Α, ναι! Ασφαλώς! Αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μια πρόταση. Γιατί δεν μαθαίνετε πρώτα να παίζετε, μετά να κάνετε εξάσκηση για κάποιο διάστημα κι ύστερα να το συζητήσουμε. Αφού, βεβαίως, το μέλλον σας ανήκει, χωρίς αμφιβολία!»

Κι αυτό το φασιστικό γουρούνι δεν μας έδωσε την προκαταβολή. Φύγαμε νιώθοντας την κοινωνική κατα­πίεση στο πετσί μας. Έξω ήταν μια αφίσα που διαφήμι­ζε κάποιον Μότσαρτ.

«Ποιος ειν' αυτός;» ρώτησε ένας μας. Δεν θυμάμαι ποιος. Δεν έχω πολύ καλή μνήμη, ειδικά το πρωί.

«Κάποιος αρχαίος!»

Σταματήσαμε να συλλογιστούμε για την τέχνη και πήγαμε να φτιάξουμε μια μπόμπα, να τη βάλουμε στη Φιλαρμονική.

Πάνω απ' όλα το δίκαιο του αγώνα.

Το ως άνω κείμενο μου το έστειλε ένας καλός φίλος με την εξής υποσημείωση: Επειδή μερικές φορές σου αρέσει αντί για άρθρα να γράφεις ιστορίες, οι οποίες δεν λέω καλές είναι, αλλά νομίζω καταφεύγεις σ' αυτές όταν βαριέσαι ή όταν δεν έχεις κάποια καλή ιδέα να γράψεις. Σου στέλνω λοιπόν μια ιστορία που έγραψε ο Πολωνός συγγραφέας Σλάβομιρ Μρόζεκ και την βρήκα στο διαδίκτυο. Επειδή σε βγάζω από τον κόπο να γράψεις ως αντάλλαγμα θέλω να πάμε απόψε να φάμε στου ... και μου ανέφερε ένα ταβερνάκι στο Χαλάνδρι που κάνει καλά ψητά.

Ως είναι φυσικό δέχθηκα. Και φυσικά παραδέχθηκα την ώρα που τρώγαμε ότι όντως έχει δίκαιο στην παρατήρησή του "δεν σου θυμίζει η ιστορία κάτι από ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγμάτευση". Και να σκεφτείτε ότι ο φίλος μου ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να υποστηρίζει με πάθος τον Τσίπρα, αλλά έχει και χιούμορ και είναι και ανοιχτό μυαλό. Εγώ πάντως την υποχρέωση μου έναντί σας αγαπητοί μου αναγνώστες, έστω και με δανεικά, την έβγαλα. Μου κόστισε βέβαια μερικά ευρώ αφού, παρά τις αντιρρήσεις του, πλήρωσα εγώ το λογαριασμό. Νομίζω όμως ότι ήταν ένα καλό deal για μένα, αφού, αντί να κάθομαι μόνος στο γραφείο και να γράφω, ήπια μπόλικο άκρατο οίνο και περιδρόμιασα ένα καλό φαγκρόπουλο, χταπόδι και καλαμάρι ψητά και γαύρο μαρινάτο μαζί με βραστά χόρτα και ταραμοσαλάτα.

Σας χαιρετώ και ελπίζω την παραπάνω Πέμπτη, στις 15 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, να μην είναι τόσο σπαστικός και "φασιστικό γουρούνι" όσο και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής. Θεωρώ δε ότι είναι εκ του περισσού να αναφέρω πως το ως άνω κείμενο θα μπορούσα να το είχα γράψει, ας πούμε τον Μάϊο του 2015, και να το επαναλαμβάνω κάθε φορά που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόϊκα. Αφού πάντοτε οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν να υπενθυμίζουν το ...δίκαιο του αγώνα και την ...μπόμπα στην Φιλαρμονική, γιατί να κουραζόμαστε; Έλα μου ντε, γιατί;

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 0:52 09/06/2017

    00:00 , χαμαιτυπείο Κόντρα , η υστερικά ΑντιΓαπική & Καραμανλολάγνα αρσενική Μειδιούσα Κουροτσατσά , έχει καλέσει τον ΡουσοΒατοπαιδινό για ένα ακόμα ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ 2ωρο ξεβγαλματάκι του Ξεφτιλισμένου Ραφηνάτου Κόπρου τους , για τα ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το 2004-2009 , που θα πληρώνουν min 2γενιές . . . αλανιάρα Καραμανλομπουκωμένη Θέμιδα , εκδίδεσαι ξεδιάντροπα για μιας πεντάρας αναδρομικά . . .

  2. freeman 13:18 08/06/2017

    Στό 1ο Μνημόνιο , ο Συριζαικός όχλος των οργανωμένων κουκουλοφόρων ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ. ΗΤΑΝ ο ΙΔΙΟΣ Συριζαικός όχλος των οργανωμένων κουκουλοφόρων που έκαιγαν την Αθήνα Δεκ2008 , κεντρικά καθοδηγούμενος από την Κοινοβουλευτική Ηγεσία , γεγονός που Πάκης καιΡαφήνιος Κόπρος ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ, ΑΛΛΆ τους κάλυψαν και για αυτό τους πρότειναν για ΠτΔ, από ευγνωμοσύνη (το είπε στον Πάκη η Ζωίτσα όταν τον έχριζε ΠΤΔ , βίντεο) και για αυτό ποτέ ΔΕΝ διερεύνησαν Κοινοβουλευτικά-Εξεταστική ουτε Ποινικά την περίοδο 2005-2009 . Μετά την 4πλή δολοφονία από Παρακρατικό Συριζαικό όχλο οργανωμένων κουκουλοφόρων, κάθε ΠΣΚ , η Αθήνα πέριξ του Κοινοβουλίου ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ . ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ η Δημοκρατία & ο Ναός της το Κοινοβούλιο . Ηγεσίες Συντεχνιών-ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ από 10ετίες, Ιδιωτικού & Δημόσιου τομέα , ΕΙΧΑΝ υιοθετήσει ως ΟΜΑΔΕΣ ΒΙΑΣ-ΚΡΟΥΣΗΣ τα Ενωμένα ΑριστεροΔεξιά Φασιστοskata ενώ ΑΥΤΕΣ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα Μίντια από μαφία 20 Προβεβλημένων Μαυροταισμένων Δημοσιογράφων-τσάτσων των Ιδιοκτητών τους , μπορούσαν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛ να ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ , ΜΙΣΟΣ , ΒΙΑ, ΚΑΦΡΙΛΑ, ΠΡΟΔΟΤΟΛΟΓΙΑ, ΚΡΕΜΑΛΕΣ, ΠΟΥΤΙΝΟΛΑΓΝΊΑ, ΛΙΑΚΟΠΟΎΛΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του ΣΑΣΤΙΣΜΈΝΟΥ ΠΌΠΟΛΟΥ που του χάιδευαν τα αυτιά ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη και ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η προδοτική Κυβέρνηση του Ημίαιμου Ελληνα Αμερικανογεννημένου Παπανδρέου που ΤΑΧΑ είχε συνωμοτήσει με ΗΠΑ-ΟΜΠΑΜΑ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΣΤΡΟΣ ΣΚΑΝ-ΔΟΛΛΑΡΙΟ για να καταστρεψουν την ΟΝΕ. Το ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ (και ΑΝ αλλάξουμε , τότε ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ), ο Γ.Παπανδρέου ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΕ το 2010-2011 (Καλλικράτης, Διαύγεια, Οικονομική Αστυνομία, Καταμέτρηση Δ.Υ, Αποκάλυψη χιλιάδων μαϊμού συνταξιούχων & επιδοματούχων, Στελέχωση Κράτους όχι από πασοκομματόσκυλα αλλά από διαδικτυακό ΟΠΕΝΓΚΟΒ, Απαράγραφο της οποτεδήποτε κίνησης μαύρου χρήματος, Ετήσιο 15% επί αντικειμενικής ακινήτων αγνώστου ιδιοκτήτη οφσορ (έτσι πιάστηκε ο Ακης, για αυτό μισεί προσωπικά τον Γαπ), Απαγόρευση Τριγωνικων Συναλλαγών Πολυεθνικών, Άρση Τραπεζικού Απορρήτου). Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΣΤΕΨΕ πως ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΧΩΡΙΣ να ΑΛΛΑΞΕΙ, να καταφέρει να ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ. . . ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙ. . . 7 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΑ η Κοινωνία βουβά μετανοιωμένη που ΔΕΝ ακολούθησε τους Πορτογάλους-Ιρλανδούς-Κύπριους, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. . . παρακολουθεί μανιοκαταθλιπτικά survivor…

  3. Θ.Τ. 11:12 07/06/2017

    Μα από καιρό είναι προφανές. Με τους τσιπρανέληδες δεν είμαστε MONO ( έτσι κι αλλοιώς ) αδύνατοι , είμαστε ΚΑΙ γελοίοι.

  4. Που ακόμα υποστηρίζει με πάθος μάλιστα τον τσίπρα ! διορισμένος στην ΕΡΤ μήπως ? !

    αναρωτιέμαι πόσο ψεκασμένος πρέπει να είναι κάποιος για να υποστηρίζει ακόμα τον σύριζα, εκτός αν έχει προσωπικό συμφέρον…

    • Επειδή δεν τα παω καλά με τα σήματα της τεχνολογίας, μπορείτε να μας πείτε τι σημαίνει το ανθρωπάκι και το :-)? Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το άρθρο?

  5. Δυστυχώς η συριζαϊκή πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη από την ιστορία που διηγείται ο Μρόζεκ. Αναλογιστείτε: Μαρφίν 2010, αγανακτισμένοι ’11, αντικοινοβουλευτισμός – ανατροπή κυβέρνησης, εκλογές ’12, ελπίδα και καμένοι φαυλόπουλοι ’14-’15, κλείσιμο τραπεζών, μνημόνια 3-4, υπερταμείο ξεπουλήματος χώρας για 99 χρόνια… Η δυστοπική μας πραγματικότητα έχει συντρίψει ακόμα και τη σουρεαλιστική μυθοπλασία. Αλλά και ο (φανταστικός;) φίλος σας, που τα βλέπει και τα αναγνωρίζει, απτόητος συνεχίζει να τους στηρίζει. Γιατί άραγε;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.