ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι σε 10 λεπτά!

Banofee

Υλικά
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive

100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα

Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά

Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών

Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου

Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι

Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα

Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα

Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες

Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο

Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.