ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά στρατεύματα κατέφθασαν στο Κατάρ

Τα τουρκικά στρατεύματα συμμετέχουν σε προγραμματισμένες εδώ και καιρό στρατιωτικές ασκήσεις στο Κατάρ. Oι στρατιώτες του Κατάρ που βρίσκονται στο Μπαχρέιν, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Οι Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν στο Κατάρ την Κυριακή. Στρατιωτικές πηγές στην περιοχή δήλωσαν στο Reuters ότι δεν έχει σταλεί νέα στρατιωτική μονάδα στη χώρα και ότι η μονάδα που ήδη βρίσκεται στο Κατάρ είναι αυτή που συμμετέχει στις ασκήσεις.

 

 

Τα τουρκικά στρατεύματα συμμετέχουν σε προγραμματισμένες εδώ και καιρό στρατιωτικές ασκήσεις στο Κατάρ, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές και μετέδωσε το al Jazeera , εν μέσω διπλωματικής διένεξης μεταξύ της Ντόχας και άλλων αραβικών κρατών.

Το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοσχέδιο στις 7 Ιουνίου βάσει του οποίου θα μπορέσουν να αναπτυχθούν στη στρατιωτική βάση της χώρας στο Κατάρ, που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 90 άνδρες, επιπλέον στρατιώτες.

Η Τουρκία δημιούργησε τη βάση αυτή, την πρώτη της εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπεγράφη το 2014.

Στο μεταξύ οι στρατιώτες του Κατάρ που βρίσκονται στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενημερώθηκαν χθες Κυριακή ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

 

TURKEY-SYRIA-CONFLICT

 

«Το Μπαχρέιν ζήτησε από τον Αμερικανό στρατηγό που διοικεί (τη Navcent) την αποχώρηση των στρατιωτών του Κατάρ», επεσήμανε η πηγή αυτή. «Βρίσκονται ακόμη στη βάση, όμως πρέπει να την εγκαταλείψουν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που αφορά η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με επίσημη πηγή από τη Ντόχα, οι στρατιώτες βρίσκονταν στη βάση αυτή από το 2014.

εσωτερικές του υποθέσεις, κυρίως υποστηρίζοντας τους σιίτες αντικυβερνητικούς, κάτι που διαψεύδει η Ντόχα.

Η Navcent, που έχει την έδρα της στο Μπαχρέιν, είναι μέρος της US Central Command, της αμερικανικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει είναι αεροπορικές επιδρομές από τη βάση αλ Ουντεΐντ του Κατάρ εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.