ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Σύνοδο Κορυφής

Τουσκ: «Είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα πάνε καλά»

«Η αισιοδοξία μου πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκρατημένη, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν» σημείωσε

«Ποτέ πριν δεν είχα μεγαλύτερη πίστη ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε καλύτερη κατεύθυνση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ενόψει της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

«Η αισιοδοξία μου πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκρατημένη, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν» σημείωσε και αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη όλων των ευρωπαϊκών χώρων, στην πτώση της ανεργίας, στην οικονομική συμφωνία με την Ελλάδα, την άνοδο του φιλοευρωπαϊκού αισθήματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις εκλογικές ήττες των αντιευρωπαϊκών κομμάτων και οι νίκες των ηγετών που «υποστηρίζουν 100% την ΕΕ, από τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστρία και από την Ολλανδία, μέχρι φυσικά τη Γαλλία».

Αναφορικά με το Brexit, σημείωσε ότι, όταν τον ρωτούν αν μπορεί να φανταστεί ένα σενάριο στο οποίο η Μ. Βρετανία παραμένει στην ΕΕ, απαντά πως και η ΕΕ χτίστηκε πάνω σε όνειρα που έμοιαζαν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. «Μπορεί να λένε ότι είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» είπε χαρακτηριστικά ο Ντ. Τουσκ χρησιμοποιώντας το γνωστό στίχο του Τζον Λένον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.