ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Τσακαλώτος: «Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός»

Το «μίξερ» της πολιτικής ρητορικής χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να... ανακατέψει αντιφατικά επιχειρήματα και να υπερασπιστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί μετάλλαξη -«δεν υπέστη ό,τι ο Απόστολος Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό» όπως είπε χαρακτηριστικά- αλλά ακολουθεί μια πολιτική, που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.

«Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός και μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό να προστατεύσουμε όσα είναι δημόσια. Τεράστια η διαφορά του Υπερταμείου με το δικό σας ΤΑΙΠΕΔ. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες με διάρκεια ζωής λιγότερα από 50 χρόνια. Είναι ταμείο που έχει και αποκρατικοποιήσεις και αύξηση περιουσίας με άλλους τρόπους».

Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι οι πολίτες γνώριζαν την ύπαρξη του Υπερταμείου, όταν προσήλθαν στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015.

«Πήγαμε στον λαό με αυτόν τον συμβιβασμό. Είναι προφανές ότι, αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών, δεν θα είχαμε αυτό το Ταμείο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο -δεν πανηγυρίζουμε- είπαμε ως Αριστερά πως κάθε εμπόδιο σε καλό και πετύχαμε ότι τα μισά έσοδα θα πάνε για επενδύσεις και διαπραγματευτήκαμε ότι η αύξηση της αξίας δεν θα γίνει μόνο με ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με άλλα μέσα. Όσοι έχουν περισσότερη φαντασία, καταλαβαίνουν ότι μπορείς να πάρεις ακίνητο με περιορισμένη αξία και με ιδιωτικό χρήμα να το αξιοποιήσεις» υπογράμμισε.

«Έχουμε υποχρέωση για την απολιτικοποίηση του κράτους» είπε ο υπουργός σε άλλο σημείο, για να εξηγήσει πως η κυβέρνηση προτίθεται να διακόψει τους «ρουσφετολογικούς» διορισμούς στις ΔΕΚΟ.

Πάντως, διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου έχει τοποθετηθεί η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη, κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. — ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η Α.Φ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ
    ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΓΑΔΟΝΕΡΟ. ΑΣΦΑΛΩΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΜΩΡΟ, ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ
    ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΓΑΔΟΝΕΡΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΩ
    ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,
    ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ !!!
    ====
    Υ.Γ. ΤΟ Α.Φ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ‘ΑΥΤΟΥ ΦΑΙΔΡΟΤΗΣ΄

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.