ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις

Τζανακόπουλος: Ευθύνες στη ΝΔ για τα σκουπίδια, τις διαμαρτυρίες ενστόλων και την υπόθεση Καμμένου

Για όλα φταίει η ΝΔ σύμφωνα με την κυβέρνηση, καθότι υπουργός Επικράτειας Δημήτρης Τζανακόπουλος επέρριψε ευθύνες αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο για τα σκουπίδια που σαπίζουν στους δρόμους, αλλά και για τις διαμαρτυρίες των ένστολων στα Εξάρχεια, ενώ έκανε αναφορές και παραπλάνηση σχετικά με την υπόθεση του Noor 1 και τον υπουργό Πάνο Καμμένο.
tzanakopoulos_dim

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι εμπλέκεται στην απόφαση για μη αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, τονίζοντας οτι “η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις”.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους και υπογράμμισε πως η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο η απεργία εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Η επίθεση προς την ΝΔ δεν περιορίστηκε στην κατάσταση με τα σκουπίδια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς. Η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον κ. Τζανακοπουλο, στοχεύει στην «πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων στους πολίτες».

Υποστήριξε ότι «η στρατηγική της έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται δήθεν από την Αριστερά, δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απλώς προβληματική. Είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη».

Δήλωσε επίσης ότι η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δουλειά της Ε.Α. δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων & την ασφάλεια των πολιτών.

Τα επεισόδια αυτά σκιαγραφούν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θυμίζει τις πο σκοτεινές περιόδους της δεξιάς:

1. Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων,
2. Προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και
3. Επιχείρηση να δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων.

Για τον Πάνο Καμμένο

Σχετικά με την υπόθεση με τον κ. Καμμένο και το Noor 1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε “Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες”.

Όπως είπε, “επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα”.

Υποστήριξε οτι η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιους ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διαλεύκανσης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. “H ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές απερίσπαστες να προχωρήσουν την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης”, συμπλήρωσε.

Για την οικονομία

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ότι πέρα από την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, η ελληνική πλευρά απέσπασε σαφείς δεσμεύσεις σε σχέση με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους:

1. Ρήτρα ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επεκτείνονται ανάλογα με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.
2. Συγκεκριμένο αλγόριθμο για υπολογισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων χρέους (επιμηκύνσεις ωριμάνσεων, περίοδο χάριτος επιτοκίων μέχρι 15 έτη).
3. Δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας για την υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου για την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος.

“Οι θέσεις και εκτιμήσεις μας αυτές παρά την κακόπιστη στάση της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνονται από τη συμπεριφορά των αγορών, τις επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων ελληνικών επιχειρήσεων, την εισροή κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και από τις αποφάσεις του οικου Moody’s που αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικού δημοσίου αλλά και των ελληνικών τραπεζών”, υπογράμμισε και συμπλήρωσε “την ίδια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα τα ελληνικά ομόλογα σημείωναν χαμηλά κρίσης με καθημερινή μείωση των επιτοκίων.

Δήλωσε οτι “με δεδομένη αυτή τη θετική πορεία τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξυφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει. Για αυτό η ΝΔ επιλέγει να αντιπολιτευτεί με έναν ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο με τη στάση της να κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας”.

“ Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες τη μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την κανονικότητα στην ελληνική πολιτεία, να βάλει τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας και να εγγυηθεί την νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.