ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με έρευνα

Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Business and Consumer Survey Results).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στην Ελλάδα στις 94,0 μονάδες τον Ιούνιο από τις 93,2 μονάδες τον Μάιο. Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε κατά 1,9 μονάδες στις 111,1 μονάδες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6 μονάδες και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο (111,3 μονάδες) από τον Αύγουστο του 2007.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα προέκυψε κυρίως από τους τομείς των κατασκευών (-55,6 από -67,4), της βιομηχανίας (-7,3 από -10,4), ενώ βελτιωμένη ήταν η καταναλωτική εμπιστοσύνη (-68,8 από -69,7). Αντίθετα, η εμπιστοσύνη μειώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών (9,0 από 11,5) και στο λιανικό εμπόριο (-3,4 από 1,5).

Η βελτίωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από σημαντική αύξηση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές καθώς και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο δείκτης αυξήθηκε σημαντικά στη Γερμανία (+2,4 μονάδες), τη Γαλλία (+2,2%) και την Ολλανδία (+1,6%), ενισχύθηκε ελαφρά στην Ισπανία (+0,5%) και παρέμεινε αμετάβλητος στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.