ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου του Euro Working Group

Βίζερ: Θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στις 15 Ιουνίου

Την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα με πιθανότητα πάνω από 95%, εξέφρασε ο Αυστριακός επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, σε κοινή συνέντευξή του στις αυστριακές εφημερίδες "Salzburger Nachrichten" και "Ober?sterreich Nachrichten", η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Θα συμφωνήσουμε διότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά βάση θα συγκατατεθεί στο πρόγραμμα, αλλά θα πει ότι δεν θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση πριν υπάρξει συμφωνία σε κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους», ανέφερε ο κ. Βίζερ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, βλέπει με σκεπτικισμό την ιδέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωζώνης, όπως λ.χ με την καθιέρωση ενός υπουργού Οικονομικών και δηλώνει: «Με το να ονομάσουμε τον επικεφαλής της Ευρωζώνης υπουργό Οικονομικών, αλλάζουμε την ετικέτα στο περίβλημα, όχι όμως και το περιεχόμενο, έστω και αν η αρμοδιότητα ασκείται ως κύρια ιδιότητα. Η ιδέα ότι θα πρέπει (ο υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης) να είναι ταυτόχρονα και Επίτροπος/Κομισάριος για νομισματικά θέματα παραβλέπει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και επομένως δεν θα υλοποιηθεί».

Ένας συγκεκριμένος (ενν. κοινός) προϋπολογισμός για την ευρωζώνη δεν θα έφερνε επίσης κατά τον κ. Βίζερ «τη δημοσιονομική ένωση/Fiscal Union), εφόσον πρόκειται για την υποστήριξη των επενδύσεων και της οικονομικής δραστηριότητας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 7:41 09/06/2017

    Αλίμονο δεν θα συμφωνησετε να πληρωθειτε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.