ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των συμβασιούχων ο Δήμος

«Βουνά» τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Έναν απέραντο ΧΥΤΑ θυμίζει πλέον το νησί της Κέρκυρας, καθώς τα σκουπίδια σχηματίζουν «βουνά» και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη.
Οι μόλις λίγων ημερών απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΟΤΑ κατάφεραν να μετατρέψουν το νησί σε έναν ατελείωτο σκουπιδότοπο, προσελκύοντας αδέσποτα ζώα και τρωκτικά.

frourio

Την αγωνία του για την κατάσταση στο νησί εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, που ζητά να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι «η εικόνα με τα σκουπίδια και πάλι στους δρόμους, αποτελεί τη χειρότερη δυσφήμηση για την Κέρκυρα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, εξέφρασε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης, που και σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο Μέγαρο.

argirades

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κέρκυρας, με απόφαση του δημάρχου, παρέμεινε και σήμερα κλειστός, μετά τη χθεσινή κατάληψή του από τους συμβασιούχους, σε ένδειξη συμπαράστασης, αλλά και πίεσης προς το ΥΠΕΣ και την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος επεσήμανε, ότι ο Δήμος της Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στηρίζει τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

«Θεωρούμε απαράδεκτο τον εγκλωβισμό του Δήμου σε μιαν αδιέξοδη κατάσταση, που φέρνει την κοινωνία αντιμέτωπη με το φάσμα των σκουπιδιών, και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος θα παραμείνει σήμερα κλειστός, δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο την βούλησή μας να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση κοινά αποδεκτής λύσης, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού» ανέφερε ο δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.