ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αποφασίσει κάθε κόμμα και κίνηση ξεχωριστά…

Άμεσα η συγκρότηση του 50μελούς οργάνου της ΔηΣυ

Στο ‘φουλ’ βάζει τις μηχανές η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να ανακοινώσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ή το πολύ στις αρχές της μεθεπόμενης τη σύνθεση του 50μελούς νέου οργάνου που θα προκύψει τις επόμενες μέρες και το οποίο θα συνεδριάζει από κοινού με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εν είδει Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου, προκειμένου να εκπονεί την πολιτική στρατηγική του φορέα. 
διμο

Στόχος εξάλλου είναι μέχρι το τέλος του Ιουλίου και πριν αρχίσουν τα αυγουστιάτικα ‘μπάνια του λαού’, να συνεδριάσει έστω και για μία φορά το νέο όργανο.Οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στην Συμπαράταξη, που φέρουν και την ευθύνη να προτείνουν τα στελέχη που θα μετέχουν στο όργανο, προσπαθούν να ‘ισορροπήσουν’ μεταξύ ανανέωσης και εμπειρίας, ενώ όσον αφορά την ‘κατανομή’ των θέσεων, τα 20 μέλη του οργάνου θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, δέκα από τη ΔΗΜΑΡ και δέκα από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πέντε από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και πέντε από την ΕΔΕΜ.

Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, την τελική τους πρόταση οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, θα την την κάνουν την Τρίτη, οπότε και επιστρέφοντας στο γραφείο της την Τετάρτη να μπορέσει να την εκτιμήσει και να λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Στην στρατηγική της πάντως, θέλοντας να αναδείξει τα στελέχη που έμειναν στο κόμμα και πρωταγωνίστησαν την περίοδο της ανασυγκρότησης, η Φώφη Γεννηματά θα δώσει μία ‘προτεραιότητα’ στα μέλη της πρώην Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, περιβάλλοντας την πρότασή της με έναν ‘θεσμικό μανδύα’. Μια ισορροπία θα επιχειρήσει να κρατήσει και μεταξύ των ‘φυλών’ του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας στελέχη που βρίσκονται κοντά τόσο στην ίδια, όσο όμως και στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο κ.ο.κ.

Στη ΔΗΜΑΡ, που αρχικά σκόπευαν να εκλέξουν όσους θα προτείνουν για το 50μελές όργανο, αποφάσισαν τελικά να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν, εξαιτίας της ‘θερινής ραστώνης’. Στην πραγματικότητα, τα μέλη που θα προτείνουν θα προκύψουν από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τα στελέχη που θα ενταχθούν στο όργανο, με πολλά ονόματα πρώην υπουργών, πρώην βουλευτών, αλλά και στελεχών του κόμματος να είναι πάνω στο τραπέζι.

Εκλογική διαδικασία δρομολογούν στις Κινήσεις Πολιτών, ενώ την ευθύνη της δικής του πρότασης θα φέρει ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.