ΚΟΣΜΟΣ

Ανάλογες αναφορές και από τη Νότια Κορέα

Αξιωματούχος: Στις αρχές του 2018, η Βόρεια Κορέα θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ

Στην αναφορά του έκανε λόγο για εκπληκτική εξέλιξη και πρόοδο των οπλικών προγραμμάτων και συστημάτων.

Άκρως απαισιόδοξα σενάρια για το μέλλον του κόσμου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά από μία πιθανή επίθεση με πυρηνικά της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, εξετάζουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμης πηγής, η Πιονγκγιάνγκ θα είναι σε θέση να πλήξει στόχους στη Βόρεια Αμερική τους αμέσως επόμενους μήνες και δη στις αρχές του 2018.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, μετά την πετυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας, πριν από λίγες εβδομάδες. Στην αναφορά του έκανε λόγο για εκπληκτική εξέλιξη και πρόοδο των οπλικών προγραμμάτων και συστημάτων.

Οι αναφορές της DIA (υπηρεσία πληροφοριών και αντικατασκοπείας), συμπίπτουν με τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η Πιονγκγιάνγκ θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων που δοκίμασε και να ξεκινήσει δοκιμές για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, ώστε να καταστεί ευθεία απειλή για τις ΗΠΑ, από τους πρώτους μήνες του 2018.

Η DIA απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και την ανώνυμη πηγή, ωστόσο η ανησυχία είναι έκδηλη στην Ουάσιγκτον, γεγονός που εκφράστηκε και μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες από την Πολωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.