ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή

Χουλιαράκης: Όλοι γνωρίζαμε ότι η υλοποίηση των μέτρων θα έρθει μετά το τέλος του προγράμματος

Τη δημόσια παραδοχή ότι τα μέτρα για το χρέος δεν ήταν στόχος της ελληνικής κυβέρνησης προσπάθησε να «μπαλώσει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος έριξε ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Aπό το βήμα της Βουλής ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε οτι στο συνέδριο του Economist ανέφερε πως «όλοι γνωρίζαμε πως η υλοποίηση των μέτρων για το χρέος θα έρθει μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά ήταν επιτυχία η περιγραφή των μέτρων».

«Να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συμβούλους του»... συμβούλεψε ο αναπληρωτής υπουργός τον πρόεδρο της ΝΔ, υπονοώντας ότι του μετέφεραν λάθος τα λεγόμενά του.

Ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι, όπως σε κάθε αξιολόγηση αποτελέσματος, η απάντηση εξαρτάται από τους στόχους που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει και δεν ήταν η υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων χρέους και ξέραμε ότι θα έρθει στο τέλος του προγράμματος. Αλλά, όπως είπε, ήταν επιτυχία η περιγραφή των μέτρων και η δέσμευση ότι θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2018.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «αυτό είπα και στο συνέδριο» και υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κακούς συμβούλους, καλώντας τον να ακούσει την απομαγνητοφώνηση. Επισήμανε, δε, ότι κανείς δεν περίμενε την υλοποίηση με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης και πως «όλοι ξέραμε ότι ο τελικός προσδιορισμός θα γινόταν στο τέλος του προγράμματος».

Ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει με τη δημοσιονομική ισορροπία, όπως και να αποκλιμακωθεί το κόστος δανεισμού και θα υπάρχει συνδυασμός με την κοινωνική δικαιοσύνη. Υποστήριξε ότι στον προϋπολογισμό αυξήθηκαν οι δαπάνες για στήριξη σε αδύναμα στρώματα.

Παραδέχθηκε, τέλος, ότι θα θέλαμε χαμηλότερη φορολογία και ότι επιθυμούσαμε χαμηλότερους στόχους πλεονασμάτων, ωστόσο, όπως είπε, καταφέραμε να μειώσουμε τα έτη από δέκα και πέντε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Χατζηαβάτης τεχνοκράτης. Το ρεπερτόριο του θιάσου σκιών ανεξάντλητο…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.