ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την απόφασή του να παραστεί στο συνέδριο της ΔHΣΥ

Διαφοροποίηση και διαγραφή Ραγκούση στην «Ώρα Αποφάσεων»

Εξελίξεις και διάσπαση έφερε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην «Ώρα Αποφάσεων» των τριών πρώην υπουργών, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Ραγκούση. 
ora

Μια ανάρτηση του κ. Ραγκούση στο facebook, με την οποία εξέφρασε τη συμφωνία του με τον οδικό χάρτη της Φώφης Γεννηματά, ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραστεί στο συνέδριο και να μιλήσει, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των υπολοίπων μελών της πολιτικής κίνησης που γνωστοποίησαν τη διαγραφή του από τις τάξεις της.

«Άκουσα με προσοχή τις σωστές και σημαντικές προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη δημιουργία νέου, ενωμένου, προοδευτικού φορέα. Είναι ευρύτατα γνωστό ότι επιδιώκω την επικράτηση σχεδόν των ίδιων προτάσεων.

»Μόλις ανακοίνωσα στους οργανωτές του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι αποδέχομαι την πρόσκληση που παρέλαβα ως ιδρυτικό μέλος της Ώρας Αποφάσεων για να παραστώ και να μιλήσω», ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση ο Γιάννης Ραγκούσης.

Λίγη ώρα μετά, οι ιδρυτές της «Ώρας Αποφάσεων», με κοινή τους δήλωση τόνισαν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αποχώρησε από την «Ώρα Αποφάσεων», μετά την απόφασή του να αποδεχθεί τη πρόσκληση και να παραστεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ.

«Η Ώρα Αποφάσεων έχει συγκεκριμένες θέσεις, εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά.

»Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι φυσικά σεβαστή σε προσωπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διέρρηξε τη συλλογική μας λειτουργία προσπαθώντας να προκαταλάβει αποφάσεις.

»Οι δρόμοι μας χώρισαν.

»Οι Ιδρυτές της Ώρας Αποφάσεων

Γιάννης Δατσέρης , Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης.»

Στην ανακοίνωση αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτηση στο facebook που περιέχει και το κείμενο της ανακοίνωσης της «Ώρας Αποφάσεων», σχολιάζοντας την απόφαση ως εξής:

«Αν θέλετε το πιστεύετε. Επειδή είπα ότι θα μιλήσω στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ -μετά τις ανακοινώσεις της Φ. Γεννηματά που ταυτίζονται με τις αποφάσεις της Ώρας Αποφάσεων- εκδόθηκε η ακόλουθη απίστευτη -και νομίζω όχι πολύ προοδευτική- ανακοίνωση :

Η Ώρα Αποφάσεων έχει συγκεκριμένες θέσεις, εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά.
Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι φυσικά σεβαστή σε προσωπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διέρρηξε τη συλλογική μας λειτουργία προσπαθώντας να προκαταλάβει αποφάσεις.
Οι δρόμοι μας χώρισαν.
Οι Ιδρυτές της Ώρας Αποφάσεων
Γιάννης Δατσέρης , Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης."
Υ.Γ. Ναι. Μιλούμε για το ίδιο Συνέδριο που μιλά ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι ακόμη».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.