ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δηλώσεις σε εκπροσώπους της βαυαρικής βιομηχανίας

Αιχμές Μέρκελ για Ντράγκι και τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Στο στόχαστρο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ βρέθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε μια σπάνια επικριτική τοποθέτηση της κ. Μέρκελ για την πολιτική της ΕΚΤ.
merkel

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνήθως δεν σχολιάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντίθεση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Ωστόσο, απευθυνόμενη σε εκπρόσωπους της βαυαρικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ακόμη αυτή που θα προτιμούσε το Βερολίνο, αναφερόμενη στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται επί χρόνια με στόχο να υπάρξει ρευστότητα στην Ευρωζώνη.

Επίσης, η Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό η Ευρώπη να επανέλθει σε μια πιο σφικτή κατάσταση. «Δεν έχουμε ακόμη επανέλθει εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης καταγράφουν ξανά οικονομική ανάπτυξη. Εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, κάτι που μας ενθαρρύνει (σ.σ. διότι μας δείχνει) ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.