ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ

ΕΔΟΕΑΠ: Εκταμιεύονται εντός της ημέρας 2,5 εκατ. ευρώ από το δάνειο του ΕΦΚΑ

Παράταση ζωής για το ταμείο των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, καθώς μέσα στην ημέρα πρόκειται να καταβληθούν 2,5 εκατ. ευρώ.
edoeap

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, από το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΦΚΑ.

H δανειακή σύμβαση προβλέπει επιτόκιο 3,12% και ως εγγύηση την άμεση εκχώρηση απαιτήσεων κατά τρίτων που έχει ο ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή ο ΕΦΚΑ μπορεί να προβεί σε άμεση κίνηση είσπραξης των απαιτήσεων μέσω του ΚΕΑΟ και τα ποσά που θα συγκεντρώνει θα απομειώνουν τη δανειακή υποχρέωση.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων, με θέμα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ που αιμορραγεί και κινδυνεύει να κλείσει, λόγω της κατάργησης του αγγελειόσημου από την κυβέρνηση, επισημάνθηκe ότι η λύση του δανείου είναι προσωρινή και πρέπει να βρεθεί μόνιμος πόρος ο οποίος θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο.

Το Σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ζητήσει από την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) που τον απαρτίζουν, αλλά και από τις Ενώσεις του Κλάδου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στον Οργανισμό, να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, με τη συμμετοχή και του διασωματειακού οργάνου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να ζητηθεί :
- Να καταβάλλουν άμεσα οι Ενώσεις στον ΕΔΟΕΑΠ 2 εκ. ευρώ ,ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε μιας, προκειμένου να αποπληρωθούν τα ασφάλιστρα ασθενείας των ανέργων που έχουν αδυναμία καταβολής τους.
- Να διαγραφεί η οφειλή του ΕΔΟΕΑΠ προς τις οικείες Ενώσεις από κατανομή αγγελιοσήμου, η οποία ανέρχεται στα 1,8 εκ. ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.