ΚΟΣΜΟΣ

Για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου

Έφτασαν στη Νίκαια Μακρόν, Ολάντ και Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και οι δύο προκάτοχοί του, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Νικολά Σαρκοζί, μετέβησαν όλοι μαζί, με το προεδρικό αεροσκάφος, στη Νίκαια σήμερα το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης της 14ης Ιουλίου 2016.

Οι δύο πρώην πρόεδροι θα συμμετάσχουν μαζί με τον Μακρόν στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα. Το προεδρικό Φάλκον προσγειώθηκε στη Νίκαια λίγα λεπτά πριν από τις 17.00, (ώρα Ελλάδας).

Γύρω στις 19.30 ο Γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία αποτίνοντας φόρο τιμής στους 86 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες της επίθεσης που σημειώθηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Το παρών θα δώσουν πολλά μέλη της κυβέρνησης, όπως η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν και η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρώην πρόεδρος του πανεπιστημίου της Νίκαιας Φρεντερίκ Βιντάλ. Παρόντες στις εκδηλώσεις θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ρουγκί και ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.