ΚΟΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία για τη Σύνοδο των G20

Εκατοντάδες ζόμπι στους δρόμους του Αμβούργου (video)

Διαμαρτυρία με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα πραγματοποίησαν ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές οργανώσεις στο Αμβούργο, οργανώνοντας μία πρώτη... υποδοχή στους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών στον κόσμο (G20), οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στη Σύσκεψη που θα φιλοξενήσει η βιομηχανική γερμανική πόλη.
zombieg20

Εκατοντάδες ζόμπι κατέκλυσαν τους δρόμους του Αμβούργου, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο σύγχρονος άνθρωπος εξαιτίας των ακραίων πολιτικών λιτότητας, θυσία στον βωμό του υπέρτατου κέρδους.

Άνθρωποι μεταμορφωμένοι σε ζόμπι, «άφηναν τα κομμάτια» τους σε μία παρέλαση μοναδική, που αντικατοπτρίζει όλους εκείνους τους σύγχρονους προβληματισμούς, που απορρέουν από τις πολιτικές λιτότητας και την εμποροποίηση των κοινωνιών.

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από την εκδήλωση του καλλιτεχνικού-ακτιβιστικού γκρουπ «1000 GESTALTEN», το οποίο παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση. Σε μία παράσταση δρόμου, οι συμμετέχοντες ακολουθούν «τις εντολές», όπως τα ζόμπι και σε κάποια στιγμή ξυπνούν, τινάζουν από πάνω τους την γκρίζα σκόνη του θανάτου και αποκτούν ξανά το χρώμα τους, γίνονται άνθρωποι και διεκδικούν ένα καλύτερο σήμερα για τους ίδιους και ένα ποιοτικότερο αύριο για τις επόμενες γενεές...

 

 

Η γερμανική αστυνομία φοβάται μεγάλα επεισόδια στην πόλη ενόψει της Σύσκεψης της G20, ενώ πριν δύο 24ωρα, εντόπισε μεγάλη γιάφκα με ρόπαλα, μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν εξτρεμιστικά γκρουπ, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια στο περιθώριο της συγκέντρωσης των ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.