ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση αρχηγών της ΔηΣυ

Επόμενα βήματα, αλλά και …αντιπολίτευση

oxi

Για τα επόμενα βήματα, μετά τις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ετοιμάζονται στην Χαριλάου Τρικούπη.
Εντός της ημέρας μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά συγκαλεί συνάντηση για την εκπόνηση της στρατηγικής από εδώ και εμπρός. Σε αυτήν έχει καλέσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και στενούς συνεργάτες τόσο της ίδιας όσο και των άλλων αρχηγών.
Και ενώ στα επόμενα βήματα είναι η συγκρότηση ενός 50μελούς οργάνου και η προσέγγιση άλλων φορέων του χώρου, από τα πλάνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν φεύγει καθόλου η αντιπολιτευτική της στάση. Αντίθετα, βουλευτές και όχι μόνο σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την παραδοχή του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Γκλεν Κιμ περί σχεδίου παράλληλου νομίσματος το 2015, με επιστολή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε χθες κιόλας την άμεση συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ενημέρωση από τους κ.κ. Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γκλεν Κιμ, καλώντας μάλιστα και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων εντός δημοκρατικού τόξου που μετέχουν σε αυτή, να στηρίξουν το αίτημά του.
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε στον Flash 96, ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει, οφείλει και μπορεί να διαλευκάνει απόλυτα κάθε υπόθεση με πολύ μεγάλη ταχύτητα». Σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε ‘εντελώς ακατανόητο’ ένας υπουργός να έχει επικοινωνία με έναν ισοβίτη, ειδικά όταν η επικοινωνία αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου του και ζήτησε ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Εμένα μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης κάλυψη στον κ. Καμμένο από τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο», είπε, κάνοντας λόγο για ‘στίγμα στην ιστορία αυτής της κυβέρνησης’, αλλά και στην μετέπειτα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το «ελληνικό Watergate» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Υπάρχει μία κοινωνία η οποία βιώνει καθημερινά εκβιασμούς, απειλές, διάχυτη βία, οργανωμένο έγκλημα, ανασφάλεια και κυρίως έναν ευτελισμό των θεσμών, με κορυφαίο παράδειγμα τη δικαιοσύνη, με χαρακτηριστικότερο ίσως δείγμα την υπόθεση αυτή των συνομιλιών ενός κορυφαίου υπουργού και πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης με έναν κατάδικο προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις, ανεξαρτήτως από την ουσία της υπόθεσης», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Athensvoice.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν είναι δουλειά μόνον των αρχηγών των κομμάτων που απαρτούν την Δημοκρτατιική Συμπαράταξη να ενεργοποιηθούν .
    ΕΙναι και δουλειά όλων των συνέδρων που βρεθήκαμε εκεί το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο να υψώσουμε την φωνή μας για τα πιστεύω μας και τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας …
    Αρχής γενομένης ( από μόνοι μας , εμείς οι σύνεδροι ) να τηρούμε τον ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ σε δημόσιους Χώρους , ώστε να γίνουμε το παράδειγμα στους » θεριακλήδες » Έλληνες και των υπόλοιπων κομμάτων !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.