Neo

Ερώτηση επί …πέντε

Την ίδια ερώτηση για πέμπτη φορά αναγκάστηκε να καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών (σ.σ. οι δύο πρώτες φορές που κατέθεσε την ερώτηση ήταν προς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά και οι επόμενες προς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα).
Αντικείμενο, η ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των μικρών αποταμιευτών που έχασαν τα χρήματά τους με το ‘κούρεμα’ του χρέους το 2012. Γνωρίζοντας, δε, τις δυσκολίες του θέματος, ο πρώην υπουργός φρόντισε να καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση για τη μείωση, στις περιπτώσεις αυτές, της εισφοράς αλληλεγγύης, με τους υπουργούς ως τώρα να αποδέχονται την σχετική αναγκαιότητα, αποφεύγοντας όμως να δεσμευτούν αν θα ληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις.
Κατόπιν τούτου, ζητά να μάθει αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα εισηγηθεί στη Βουλή ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το θέμα, ή πάντως αν έχει διαμορφώσει κάποιο σχέδιο υποστήριξης ή έχει έστω κάποια γενική κατευθυντήρια γραμμή που πρόκειται να επεξεργαστεί προκειμένου να δοθεί λύση στο χρονίζον αυτό θέμα.
Για να δούμε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.