ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 16 είχαν κλαπεί

Η Κολομβία επέστρεψε έξι μηχανήματα που είχαν κλαπεί από τα ελληνικά νοσοκομεία

Έξι από τα δεκαέξι συνολικά ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας και επεστράφησαν από τις Κολομβιανές Αρχές παραδόθηκαν από την ΕΛΑΣ στον υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος με τη σειρά του επέστρεψε τον ιατρικό εξοπλισμό στους διοικητές των νοσοκομείων της Λάρισας και του Αγίου Σάββα.

Συγκεκριμένα δόθηκαν δύο ενδοσκόπια και ένα εξάρτημα στο διοικητή του νοσοκομείου της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο και δύο ενδοσκόπια και ένα εξάρτημα παραδόθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Γιώργο Δενδράμη.

Να σημειωθεί πως κλοπές πανάκριβων ιατρικών εξοπλισμών είχαν γίνει και στα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας με τις ελληνικές Αρχές να αισιοδοξούν πως θα εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

"Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας. Έχουν κλαπεί και άλλες φορές πράγματα και μεγαλύτερης αξίας από αυτά που σήμερα ξαναβρήκαμε. Δεν βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική επιλογή να ασχοληθεί κανείς", είπε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης μέσω Facebook κάλεσε τον πρώην υπουργό Υγείας, Αντρέα Λοβέρδο αλλά και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ "για να τους δείξει κάτι που θέλει" όπως σημείωσε ωστόσο η επιτυχία των ελληνικών Αρχών δεν αναιρεί το γεγονός πως στα ελληνικά νοσοκομεία επικρατεί ένα χάος αφού η ανεπαρκής φύλαξή τους οδήγησε στις παραπάνω κλοπές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.