ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εισηγούνται στον Τσίπρα να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τώρα και όχι το Φθινόπωρο. Μεταξύ αυτών δεν είναι μόνον οι βουλευτές που θέλουν να γίνουν υπουργοί, αλλά και σημαντικοί κυβερνητικοί παράγοντες, στους οποίους, κάποιες πληροφορίες, περιλαμβάνουν και τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Και όταν λένε αλλαγές εννοούν σαρωτικές και όχι κάποιες μικροδιευθετήσεις στο υπουργικό συμβούλιο, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα η αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα -από τον Δημήτρη Βίτσα ή τον Νίκο Φίλη, εφόσον ο τέως υπουργός Παιδείας το εδέχετο- έχει καθυστερήσει επειδή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει την υποστήριξη των Γερμανών της καγκελαρίου Μέρκελ.

Το επιχείρημα όσων τάσσονται υπέρ των άμεσων και μάλιστα δομικού χαρακτήρα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, συγκυρία και να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία για την κυβέρνηση. Στη νέα φάση που εισέρχεται η κυβέρνηση χρειάζεται, λένε, ισχυρό συντονιστικό κέντρο την ευθύνη του οποίου δεν μπορεί, τουλάχιστον μόνος του, να την έχει ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. "Ισχυρό κέντρο που θα προωθήσει αποφασιστικά και θα συντονίσει με επάρκεια τις επενδύσεις και τα έργα στις υποδομές, τις μεταφορές, τα ενεργειακά και ψηφιακά δίκτυα, την αγροτική παραγωγή, για τα οποία υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές".

"Τα 2,5 προηγούμενα χρόνια", μας λέει βουλευτής, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τον Νοέμβριο 2016 ήταν μέλος της κυβερνήσεως, "προσπαθούσαμε να κλείσουμε τα μνημόνια. Ήταν άλλες οι συνθήκες και άλλο το πρόγραμμα μας. Αλλού κερδίσαμε, αλλού χάσαμε. Είχαμε και αυταπάτες. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και στις συνθήκες που υπάρχουν και όχι σ' αυτές που νομίζουμε ή θα θέλαμε".

Και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Δεν τα έσπασε με την τρόϊκα, συνεργάστηκε, όπως προηγουμένως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί της. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με τη ρητορική του 2015". Την, εξ αντικειμένου, συμπερίληψη του ΣΥΡΙΖΑ στις μνημονιακές δυνάμεις παραδέχεται υφυπουργός, του οποίου τη γνώμη, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του ο πρωθυπουργός. Βεβαίως, διευκρινίζει: "Σε αντίθεση όμως με το κόμμα του Μητσοτάκη αλλά και το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, είμαστε μια προοδευτική δύναμη. Και επιπλέον έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Πρέπει λοιπόν η ρητορική μας να συμβαδίζει με τα έργα μας και φυσικά στο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να εκφραστεί αφενός ο προοδευτικός πραγματισμός της κυβερνώσας αριστεράς και αφετέρου το άνοιγμα προς την κοινωνία και τους ικανούς ανθρώπου που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο".

Τέρμα λοιπόν η παραμυθία και οι ιδεοληψίες; Ενδεχομένως. Αν και, όπως διατείνεται επίλεκτο μέλος της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή "είναι δύσκολο για ένα κόμμα που γιγαντώθηκε με την άρνηση και τα ψέμματα να μετεξελιχθεί σε ένα σοβαρό κόμμα, αν όχι της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Για το καλό της χώρας, αλλά και του ιδίου θα έπρεπε πάντως ο Τσίπρας να το επιδιώξει. Είναι ο μόνος που μπορεί να περνά τόσο σκληρά μέτρα χωρίς να ανοίγει μύτη". Το σίγουρο πάντως είναι, όπως άλλωστε παραδέχονται και συνομιλητές του πρωθυπουργού, ότι τώρα χρειάζονται υπουργοί, υφυπουργοί και γενικά κρατικοί αξιωματούχοι ικανοί και πρόθυμοι να δουλέψουν για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό, την παραγωγή νέου πλούτου ώστε να ενισχυθούν η μικρή και μεσαία τάξη, να μειωθεί η ανεργία και να υπάρξει αναδιανομή υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών και των αδυνάμων. Μόνον έτσι έχουν πιθανότητες ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψουν πολιτικά και εκλογικά.

Και διαχωρίζουμε τον Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κάποιοι, και κυρίως οι πασοκογενείς βουλευτές, υποστηρίζουν πως, από την επαφή που έχουν αυτοί με τον κόσμο και ιδιαίτερα στην επαρχία, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο σκληρός του πυρήνας δηλαδή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3-4%, η κυβέρνηση στο 14-15% και ο Τσίπρας στο 20%. Θα πρέπει λοιπόν λένε "να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Να επικοινωνήσει ο ίδιος απευθείας με τη βάση. Ν' αρχίσει πορεία στο λαό. Μόνον αυτός μπορεί ν' αλλάξει την κακή εικόνα της κυβέρνησης. Εξάλλου μόνο γι' αυτόν και τελευταία και για τον Κοτζιά ακούγονται θετικά σχόλια από τους ψηφοφόρους μας".

Λένε μάλιστα πως "πρέπει να κάνει αμφίπλευρη διεύρυνση, όπως συνήθιζε να κάνει ο Ανδρέας. Να μαζέψει από όλους τους πολιτικούς χώρους που διαλύονται τα σοβαρά κοινωνικά τους στελέχη, όχι κατ' ανάγκην βουλευτές που στην πλειοψηφία τους είναι καταναλωμένοι". Και ως χώρους που διαλύονται αναφέρουν το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, ενώ θεωρούν πως το ίδιο πρέπει να κάνει και με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο "μπορεί να μην διαλύεται, όμως δεν μπορεί και να ανασυγκροτήσει την Κεντροαριστερά. Και βέβαια υπάρχουν τα στελέχη που έχουν πάει στη ΛΑΕ, την Πλεύση Ελευθερίας και το DiEM25, τον χώρο που προσπαθεί να περιχαρακώσει πολιτικά και περί το πρόσωπό του ο Γιάννης Βαρουφάκης. Σε πολλά από αυτά τα στελέχη, που βλέπουν τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του Λαφαζάνη και της Ζωής, πρέπει να απευθύνουμε προσκλητήριο επιστροφής".

Παλαιός κοινοβουλευτικός, που σήμερα διατηρεί αποστάσεις από την Κουμουνδούρου, συμφωνεί με την κριτική των βουλευτών και μας λέει: "Υπάρχει υπουργός Παπαδημητρίου; Υπουργός Σταθάκης; Φλαμπουράρης; Γεροβασίλη; Μουζάλας; Αποστόλου; Υπάρχουν αυτοί; Μήπως υπάρχει υπουργός Κοντονής; Μόνο με τον Μαρινάκη ασχολείται και τον έχει "καπελώσει" ο Μίμης (εννοεί τον Παπαγγελόπουλο). Το ίδιο ισχύει και για τον Ξανθό. Υπουργός Υγείας εμφανίζεται να είναι ο Πολλάκης και όχι αυτός. Για τον Καμμένο δεν χρειάζεται να μιλήσουμε. Συζήτησε με όποιον θες από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με τους Μάξιμους και θα σου πουν το ίδιο: Ο Καμμένος θα μας καταστρέψει και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε επειδή από αυτόν εξαρτάται η κυβερνητική σταθερότητα.

Ο Πιτσιόρλας που κάποια στιγμή πήγε να κάνει κάτι, τελευταία δεν ακούγεται. Η Αχτσιόγλου βρίσκεται στην πιο άχαρη θέση, ο Παππάς επιμένει να πολεμάει με τους μιντιάρχες, ενώ ο Σκουρλέτης διακρίνεται για τις δηλώσεις του κατά της επιτροπείας. Α, ξέχασα τον Ευκλείδη. Αυτός είναι ο πλέον ευτυχής όλων. Έκλεισε με τα πιο επαχθή μέτρα την αξιολόγηση, έλαβε έπαινο από τον Σόϊμπλε και επιμένει να δηλώνει μαρξιστής, επαναστάτης και ηγέτης της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ! Εδώ ισχύει η ατάκα του Αυλωνίτη στη Γεωργία Βασιλειάδου: Ωρέ που πάμε, ρε; Που πάμε;"

Ανασχηματισμό λοιπόν τώρα και πάντως πριν τη ΔΕΘ εισηγούνται οι μεν, ανασχηματισμό από το Νοέμβριο και μετά αντιτείνουν άλλοι, κυρίως μέλη του υπουργικού συμβουλίου. "Η παρούσα κυβέρνηση είναι μόνον οκτώ μηνών, ούτε το χρόνο κύησης δεν έχει συμπληρώσει" μας λέει υπουργός που διακρίνεται και για το χιούμορ του. Και προσθέτει: "Εντάξει να μοιάζει ο Αλέξης στον Ανδρέα, αλλά ούτε ο Ανδρέας δεν έκανε τόσο γρήγορα ανασχηματισμούς. Το παρόν υπουργικό συμβούλιο έκλεισε τη δεύτερη αξιολόγηση και επί της θητείας του σημειώνονται όλες αυτές οι ευχάριστες ειδήσεις που ακούμε αυτές τις μέρες για τα ομόλογα, τα έντοκα γραμμάτια, το Χρηματιστήριο, τις εξαγωγές, την έξοδο από το υπερβολικό έλλειμμα. Αν σε κάποιο υπουργείο ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει χτυπητές αδυναμίες φυσικά και να κάνει αλλαγές, όμως οι υπόλοιποι στην κυβέρνηση, που έχουν και την εμπειρία της δεύτερης αξιολόγησης πρέπει να παραμείνουν ώστε να κλείσουν εγκαίρως και την τρίτη για να είμαστε σίγουροι ότι τον Αύγουστο του 2019 θα βγούμε από το μνημόνιο. Σε τελική δε ανάλυση ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τους ανασχηματισμούς, αλλά για τις πολιτικές που θα αλλάξουν τη ζωή του προς το καλύτερο. Και πάντως ο επόμενος ανασχηματισμός πρέπει να είναι εκλογικός".

Αν ο χρόνος και το περιεχόμενο του ανασχηματισμού είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο διχάζεται η κυβέρνηση, το δεύτερο, στο οποίο υπάρχουν διαφωνίες, είναι ο χρόνος των εκλογών. Να γίνουν οπωσδήποτε πριν την έξοδο από το μνημόνιο, τον Μάϊο ή τον Ιούνιο του 2018, λέγεται πως είναι η άποψη στελεχών όπως ο Σκουρλέτης, ο Φίλης, ο Βούτσης, ο Τσακαλώτος. Και ο λόγος είναι επειδή φοβούνται πως όταν βγει η χώρα από το μνημόνιο και οι πολίτες νοιώσουν ασφαλείς θα αρχίσουν οι διεκδικήσεις. Μέχρι τώρα είναι κυρίως ο φόβος και η ανασφάλεια για την Ευρώπη, το ευρώ, την επόμενη μέρα που συγκρατούν τον κόσμο. "Εάν ο φόβος εκλείψει θ' αρχίσουν να ζητούν αυτά που έχασαν", λένε. Κάποιοι μάλιστα ακραίοι υποστηρίζουν πως ευκταίο θα ήταν η τρίτη αξιολόγηση να μην ολοκληρωθεί, να υπάρξει σύγκρουση και να πάμε σε εκλογές. Σε κλίμα πόλωσης, καθώς θα τρέχουν και θέματα διαπλοκής και δικαστηρίων, θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει ποσοστό που μπορεί να έχει μπροστά του το δύο (2) κάτι που θα τον διατηρήσει, και μετά τις εκλογές, ισχυρό, ενώ η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα πρέπει να αναλάβουν αυτοί να καθαρίσουν ό,τι έχει απομείνει στους στάβλους του μνημονίου, μεταξύ των οποίων, πιθανότατα και ένα καινούργιο πρόγραμμα ώστε να μην κινδυνεύσει η έξοδος στις αγορές.

Εναλλακτικά, θεωρούν πως το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι τον Οκτώβριο του 2018 ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν τα νέα μέτρα που θα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2019, και στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται ακόμη και περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τον Οκτώβριο του 2018 δεν τον αποκλείουν ως εκλογικό χρόνο και συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, αν και οι περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, υποστηρίζουν πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εξάντληση της τετραετίας, με πιθανότερη ημερομηνία τον Ιούνιο του 2019 (μαζί με τις ευρωεκλογές), προκειμένου να αποδώσει καρπούς η προόδος που θεωρούν πως θα έχει επιτευχθεί στην οικονομία.

Το τρίτο σημείο εσωτερικού διχασμού στην κυβέρνηση είναι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές. Υπάρχουν οι βιαστικοί, που θέλουν ει δυνατόν και την επόμενη εβδομάδα να δοκιμάσει η χώρα την τύχη της. Θεωρούν πως μπορούν να αντλήσουν ποσό 2-3 δις και με επιτόκιο ενδεχομένως και καλύτερο από το 4,79% που είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις θετικές δηλώσεις των κοινοτικών αξιωματούχων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα. "Το επόμενο τρίμηνο", λένε, "θα είναι ήσυχο, μετά δεν αποκλείεται το κλίμα να χαλάσει αφού οι πολίτες που θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές θ' αρχίσουν γκρινιάζουν για τους φόρους, τις εισφορές, και τα διάφορα τέλη που πρέπει να πληρώσουν, ενώ και οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν αντιδράσεις. Πρέπει λοιπόν να εκμεταλευθούμε τη θερινή ηρεμία και το καλό οικονομικό μομέντουμ και να βγούμε τώρα στις αγορές.

Ο αντίλογος στους βιαστικούς είναι από αυτούς που υποστηρίζουν πως "δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε το success story του Σαμαρά". Μάλιστα αφήνουν και υπονοούμενα, για πιθανά κέρδη που ευελπιστούν να αποκομίσουν, όσοι, κυρίως ξένοι "σπρώχνουν" την Ελλάδα να βγει στις αγορές τώρα. Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς και άλλοι χωρίς να ταυτίζονται με τον Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται να αποδέχονται το σκεπτικό του κεντρικού τραπεζίτη ότι είναι νωρίς για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Αντίθετα, Πιτσιόρλας και Σκουρλέτης συντάσσονται με τους βιαστικούς επειδή όπως λένε "όταν το κλίμα είναι καλό κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται για να γίνει ακόμη καλύτερο. Και μια πετυχημένη έξοδος στις αγορές θα κάνει το κλίμα καλύτερο", λένε.

Ένα τέταρτο σημείο διχασμού είναι ο Πάνος Καμμένος και η υπόθεση του noor 1. Όλοι αναγνωρίζουν πως η ζημία που υφίστανται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι μεγάλη από την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας στην υπόθεση με τα ναρκωτικά για την οποίαν ο συνομιλητής του Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί ισόβια. "Όταν η συνοχή ακόμη και η διατήρηση τη κυβερνήσεως εξαρτάται από τον Καμμένο πρωθυπουργός είναι ο Πάνος και όλοι ο Αλέξης", υποστηρίζει βουλευτής, που, όπως μάς λέει, "του έχουν γυρίσει τα άντερα με αυτή την ιστορία". Αλλά, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές συμφωνεί πως "δεν μπορεί να γίνει τίποτε επειδή πρώτη προτεραιότητα είναι να παραμείνει η αριστερά στην κυβέρνηση". Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως "θα πρέπει να συνεχίσει ο Αλέξης να κάνει ανοίγματα στη Φώφη και τον Σταύρο, μήπως και κάποια στιγμή, σε συνδυασμό και με τίποτε απρόοπτα γεγονότα, μεταβάλλουν γνώμη και δεχθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε και μεις από τον Καμμένο", λένε.

Ο πρωθυπουργός πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποσύρει την υποστήριξή του στον υπουργό Άμυνας. Σημειώνουμε όμως πως υπάρχουν κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι φοβούνται μήπως το πάθος του χαρακτήρα του Π. Καμμένου -τώρα που οι Τούρκοι προκαλούν και ο ίδιος είναι στριμωγμένος με την υπόθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη- τον οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές, που θα έχουν επιπτώσεις στο κλίμα ειρήνης και ασφάλειας που εκπέμπει η χώρα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και όσοι γνωρίζουν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν πάντως πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα θερμό επεισόδιο με τον Καμμένο, που να σύρει τη χώρα σε περιπέτειες...

 

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 0:30 20/07/2017

    ΦΕΛΝΙΚΟ , η Γρια Εισαγγελού έκανε αποδεκτή και ΤΡΙΤΗ !!!! αναίρεση στην ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!
    ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ ΦΕΛΝΙΚΟ !!!
    ΒΑΛΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ !!!!!
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΎΛΕΣ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ .. .
    ΘΑ ΣΕ ΞΕΥΤΥΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ , ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ !!!

    Η Θέμις πάσχει από χρόνια Καραμανλοπροστατίτιδα. Με Δικαίωση Γεωργίου ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ η 8ΧΡΟΝΗ Προδοτομπουρδολογική ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ Ραφήνιου Κόπρου που στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΚΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΕΝΟΣ-ΓΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΟΥ . Δικαίωση Γεωργίου, άρα δικαίωση Παπακωνσταντίνου, άρα ΔΙΚΑΙΩΣΗ Παπανδρέου ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ . . . ενοχή Κοντοπυράκη, άρα ένοχή Παπαθανασίου, άρα ΕΝΟΧΟΣ ο 8 χρόνια εξ-επιτούτου Μουγκός-αναπολόγητος Καραμανλής . AMEΣΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για τα επισήμως πλαστά Greek statistics 2007-2009 (ΒΛ: Επίσημο Πόρισμα Επιτροπής Ευρωπαικού Κοινοβουλίου 24/2/2014) . Να πληρώσουμε ΟΛΟΙ εμείς τα Καραμανλο-υπερασπιστικά δικαστικά έξοδα (ΣΤΟΧΟΣ του αριστεροδεξιού 8ετούς Γεωργίου-GATE ,ήταν η ΑΠΑΛΛΑΓΗ-ΞΕΠΛΥΜΑ ΡΑΦΗΝΙΟΥ & ΠΑΚΗ από τα Δημοσιονομικά εγκλήματα τους 2004-2009), ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΓΗ από προσωπική περιουσία Καμένου, Γεωργαντά, Λογοθέτη. . . Ο Γεωργίου τελικά , θα πάρει από τα Ελληνικά Καμένα πρωτόΖΩΑ , καμιά 10αριά μύρια για ηθική βλάβη .

  2. Ε.Στ. 13:47 18/07/2017

    Άρα όλα μια χαρά. Όλα τακτοποιημένα και με επιλογές μάλιστα. Κύριε Φελνίκο, με τα πάνω- κάτω σας, κρύο- ζέστη, απαισιοδοξία-αισιοδοξία, αν ήμουν ταίρι σας, ή θα σας είχα καψουρευτεί ή θα σας είχα στείλει στην ευχή του θεού, να παίξετε με τα στρατιωτάκια σας.

  3. freeman 13:46 18/07/2017

    ΣΠΑΣΤΕ την ΣΥΡΙΖΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΜΙΝΤΙΑΚΗ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ Καραμανλοπροστατευτική ΟΜΕΡΤΑ. . .ΥΠΟΧΡΕΩΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ τον Λιποτάκτη Μουγκό Ραφήνιο Εθνοπροδότη Πουτινοόμηρο Κόπρο, που πηδώντας από το παράθυρο (ως έτερος ζαχό), εγκατέλειψε : Υπερδανειζόμενο αλλά ωστόσο Υφεσιακό 2008-2009, 15,4% Έλλειμμα 2009, διπλασιασμένο Χρέος, χαοτικά αρνητικό Ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών, Εξαϋλωμένο ΕισφοροΦοροΕισπρακτικό Μηχανισμό, εκατοντάδες χιλιάδες μονιμοποιητικά Πακορουσφέτια & σταζιερο-αοριστάδες ,Αβραμοπουλιακά πάρτι στην υγεία. . .Έκτοτε , ΕΔΩ & 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Το ΔΕΙΛΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΑ KAKALA να ανέβει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο Βήμα της Βουλής ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ (κρυμμένο πίσω από την κολόνα του Κοινοβουλίου, μόνο ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ -ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ-ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ !) , που 3 ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ενώ το ΚΟΠΡΟσογό του, ετοιμάζει ΝΕΟ ΚΟΠΡΟ για διάδοχο του φρειδεροκαβαλάρη. ΝΔ & Πολάκηδες, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΜΟΝΟΟΥΝ. . .ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΩΣΤΑΚΗ-ΠΑΚΗ 2004-2009. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ? Αλανιάρα Θέμιδα, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙ για τα ΕΠΊΣΗΜΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ που έστελναν στην ΕΕ οι Κοντοπυράκης-Παπαθανασίου-Καραμανλής (βλ: Επίσημο Πόρισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 24/2/2014). . . για μια χούφτα (αναδρομικά) δολλάρια. . .πουλάτε την Πατρίδα. . .ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ δημοσιογραφάκια υπαλληλάκια κάθε μιντιάρχη αφεντικού . . .ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ στην Κοινωνία να ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ 2004-2009 και ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ. . .από τι ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΑΣΧΑΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. . .για να μπορέσει η Κοινωνία να αποδεχτεί το κατάλληλο ΦΑΡΜΑΚΟ-ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ , του από συστάσεως του , Πελατειακού Ελληνικού Κράτους. . . ///ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΚΡΟΥΕΖΑ ,ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΚΑΝΕΙΣ ? ///. . .///ΜΑΑΑΑ ΕΊΜΑΙ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ/// . . .ρωτούσε ο Υπουργός Κωσταντάρας & απαντούσε το Κομματόσκυλο Παπαγιαννόπουλος στο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ταινία του 1965 . . .1965. . .πριν το 1981 που η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΝΤΙΟ-ΤΣΙΠΡΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ , θέτει ως ΤΑΧΑ χρονολογική αφετηρία του Ελληνικού πελατειακού κομματοσκυλικού ρουσφετολογικού κράτους ( ΠΟΙΑ ? η ΠΑΡΑΤΑΞΗ των επίσημα θεσμοποιημένων Φακέλων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΆΤΩΝ ! ) Ο Καμένος ανεβαίνει στο Βήμα Βουλής το παίζει Καραμαλοπροστάτης (//κύκλος// του Κόπρου) στους Μητσοτακηκούς & ο ΡΑΦΗΝΙΟΣ ΚΟΠΡΟΣ στο βάθος χασκογελά & λουφάζει , ΜΟΥΓΚΟ ΔΕΙΛΟ ΤΙΠΟΤΑ όπως ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ . . . πόση ξεφτίλα ρε Μοσχάτα τρόλια .

  4. freeman 13:34 18/07/2017

    ΣΠΑΣΤΕ την ΣΥΡΙΖΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΜΙΝΤΙΑΚΗ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ Καραμανλοπροστατευτική ΟΜΕΡΤΑ. . .ΥΠΟΧΡΕΩΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ τον Λιποτάκτη Μουγκό Ραφήνιο Εθνοπροδότη Πουτινοόμηρο Κόπρο, που πηδώντας από το παράθυρο (ως έτερος ζαχό), εγκατέλειψε : Υπερδανειζόμενο αλλά ωστόσο Υφεσιακό 2008-2009, 15,4% Έλλειμμα 2009, διπλασιασμένο Χρέος, χαοτικά αρνητικό Ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών, Εξαϋλωμένο ΕισφοροΦοροΕισπρακτικό Μηχανισμό, εκατοντάδες χιλιάδες μονιμοποιητικά Πακορουσφέτια & σταζιερο-αοριστάδες ,Αβραμοπουλιακά πάρτι στην υγεία. . .Έκτοτε , ΕΔΩ & 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Το ΔΕΙΛΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΑ KAKALA να ανέβει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο Βήμα της Βουλής ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ (κρυμμένο πίσω από την κολόνα του Κοινοβουλίου, μόνο ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ -ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ-ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ !) , που 3 ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ενώ το ΚΟΠΡΟσογό του, ετοιμάζει ΝΕΟ ΚΟΠΡΟ για διάδοχο του φρειδεροκαβαλάρη. ΝΔ & Πολάκηδες, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΜΟΝΟΟΥΝ. . .ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΩΣΤΑΚΗ-ΠΑΚΗ 2004-2009. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ? Αλανιάρα Θέμιδα, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙ για τα ΕΠΊΣΗΜΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ που έστελναν στην ΕΕ οι Κοντοπυράκης-Παπαθανασίου-Καραμανλής (βλ: Επίσημο Πόρισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 24/2/2014). . . για μια χούφτα (αναδρομικά) δολλάρια. . .πουλάτε την Πατρίδα. . .ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ δημοσιογραφάκια υπαλληλάκια κάθε μιντιάρχη αφεντικού . . .ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ στην Κοινωνία να ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ 2004-2009 και ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ. . .από τι ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΑΣΧΑΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. . .για να μπορέσει η Κοινωνία να αποδεχτεί το κατάλληλο ΦΑΡΜΑΚΟ-ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ , του από συστάσεως του , Πελατειακού Ελληνικού Κράτους. . . ///ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΚΡΟΥΕΖΑ ,ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΚΑΝΕΙΣ ? ///. . .///ΜΑΑΑΑ ΕΊΜΑΙ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ/// . . .ρωτούσε ο Υπουργός Κωσταντάρας & απαντούσε το Κομματόσκυλο Παπαγιαννόπουλος στο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ταινία του 1965 . . .1965. . .πριν το 1981 που η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΝΤΙΟ-ΤΣΙΠΡΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ , θέτει ως ΤΑΧΑ χρονολογική αφετηρία του Ελληνικού πελατειακού κομματοσκυλικού ρουσφετολογικού κράτους ( ΠΟΙΑ ? η ΠΑΡΑΤΑΞΗ των επίσημα θεσμοποιημένων Φακέλων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΆΤΩΝ ! ) Ο Καμένος ανεβαίνει στο Βήμα Βουλής το παίζει Καραμαλοπροστάτης (//κύκλος// του Κόπρου) στους Μητσοτακηκούς & ο ΡΑΦΗΝΙΟΣ ΚΟΠΡΟΣ στο βάθος χασκογελά & λουφάζει , ΜΟΥΓΚΟ ΔΕΙΛΟ ΤΙΠΟΤΑ όπως ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ . . . πόση ξεφτίλα ρε Μοσχάτα τρόλια που ετοιμάζετε να ψελλίσετε copy paste τον αντιΓαπικό αντίλογό σας!

  5. Θ.Τ. 10:09 18/07/2017

    Μα γράφετε όλο αυτό το σεντόνι Κε Φελνίκο, βασισμένος στο αφήγημα όλου του πελατειακού main stream γιά «επιτυχίες» Τσιπρομπαρουφάκηδων + Σια . Πως μπορεί κανείς να αγνοήσει πως όλες όσες – πάλι – ΑΠΑΤΕΣ ( και όχι αυταπάτες ) μας πουλάει αυτός ο οπερετικός θίασος, οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στο γεγονός πως δεν βρισκόμαστε προπολλού εκτός ευρώ και Ε.Ε. γιατί ΕΥΤΥΧΩΣ επικρατεί ΕΞΩ η φράξια όσων ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ δεν θέλουν – προς ώρας – π.χ. το grexit. Συμπεριλαμβάνεται εκεί προφανώς και η περίπτωση να μην μας παίρνουν ΚΑΘΟΛΟΥ σοβαρά. Αυτοί έχουν έτοιμα γραμμένα και υπογραμμένα 2060 μνημόνια και εδώ μιλάνε/με πως «βγαίνουμε από το μνημόνια» ! ? ! ? ! ? !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.