ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το ‘βλέμμα’ στον …Σταύρο

 Είδε Αλιβιζάτο και Ανδρουλάκη η Φώφη

Συνάντηση με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, είχε χθες το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, καθιστώντας τον ουσιαστικά τον άνθρωπο – κλειδί στην προσπάθεια διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
alivizatos-gennimata-androulakis

Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο τους συζήτησαν αναλυτικά το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει ο καθηγητής στην προσπάθεια διεύρυνσης της ‘μεγάλης προοδευτικής παράταξης’, ενώ δεν έλειψαν και οι αμοιβαίες ευχαριστίες για την πρόταση από τη μία πλευρά και την αποδοχή της από την άλλη, προκειμένου ο Νίκος Αλιβιζάτος να τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών στην πορεία προς την μετεξέλιξη του φορέα.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν στην μεσολάβηση του Νίκου Αλιβιζάτου προκειμένου να ‘έρθουν πιο κοντά’ με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιλογή του ακαδημαϊκού, που κόσμησε με την παρουσία του στο παρελθόν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, ενώ παραμένουν άριστες οι σχέσεις του με τον επικεφαλής της Σεβαστουπόλεως Σταύρο Θεοδωράκη.

Νωρίτερα, συναντώντας στο γραφείο της τον Νίκο Ανδρουλάκη ,εγκαινίασε μία σειρά από ραντεβού με τους ‘διαφωνούντες’ στο εσωτερικό του κόμματός της. Η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να προσεγγίσει όσους μπορούν να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια, ακόμα και αν διατηρούν τις επιμέρους διαφωνίες τους ,με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να συμφωνεί στην ανάγκη ενότητας όλων, ζητώντας όμως τρία πράγματα.

Πρώτον  να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση, δεύτερον να τηρηθούν τα όσα προβλέπει το καταστατικό στο επικείμενο συνέδριο και τρίτον να αποδοθεί ο δέον σεβασμός στους ανθρώπους που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, έβαλαν πλάτη και το στήριξαν όταν ‘γκρεμιζόταν’. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε βεβαίως τη διαφωνία του επί της πρότασης της Φώφης Γεννηματά, εμμένοντας στην άποψή του ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα θα έπρεπε να προηγηθεί της εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.