ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση ΔΕΗ για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ν. Πεδίο

DEI

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα εδάφη του Ορυχείου του Ν. Πεδίου, που παραχώρησε στη ΔΙΑΔΥΜΑ τον Απρίλιο του 2015 εκφράζει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της.

Η παραχώρηση αυτή με αντάλλαγμα την απόθεση αποβλήτων των Σταθμών της, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την πραγματοποίηση του έργου και όπως επισημαίνεται η ΔΕΗ πήρε την απόφαση:

Πρώτον ανταποκρινόμενη στο αίτημα των Δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αναβαθμίζεται η περιοχή και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων με την κατάργηση των 240 χωματερών
Δεύτερον για να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και
τρίτον για την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης παραγωγικής δραστηριότητας στα αποκαταστημένα εδάφη της, με προστιθέμενη αξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας.
Η ΔΕΗ θα παρέχει κάθε διευκόλυνση για την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΑ, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται εντός των χώρων της, υπό την προφανή προϋπόθεση της τήρησης όλων των προβλέψεων της νομοθεσίας και στο πλαίσιο σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και εκπλήρωσης των αναγκαίων υποχρεώσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.